Είναι ο ιδανικός σύντροφος για σένα; 10 χαρακτηριστικά που “φωνάζουν” ναι!

20:16 13/2/2022 - Πηγή: iPop

Πολλές φορές μπορεί να έχεις πιάσει συζητήσεις με τις κολλητές σου για το πώς φαντάζεσαι ότι θα είναι ο ιδανικός σύντροφος για σένα, ποια χαρακτηριστικά θα ήθελες ιδανικά να έχει και σε ποια κουτάκια θα ήθελες να κάνει τσεκ.

Και η αλήθεια είναι, πως όσο κι αν αποφεύγουμε τις ταμπέλες και τις “παραγγελίες” χαρακτηριστικών, γιατί τελικά ποτέ δεν ξέρεις ποιον άνθρωπο θα ερωτευτείς, όλοι μας έχουμε ορισμένα πράγματα στο μυαλό μας που θα θέλαμε ιδανικά να έχει ο σύντροφός μας. Και αυτό δεν είναι καθόλου κακό! Γιατί μερικά χαρακτηριστικά δεν είναι απλά ταμπέλες, όπως πχ θέλω να έχει γαλάζια

μάτια, αλλά ουσιώδεις αξίες που θα σε κάνουν να ερωτευτείς ή να απομακρυνθείς από έναν άνθρωπο, όπως είναι η ειλικρίνεια και η έλλειψή της, ο σεβασμός κτλ κτλ.

Pexels

Ξεπερνώντας, λοιπόν, το αίτημα για έναν ψηλό, μελαχρινό με μούσια και γυμνασμένο σώμα, πάμε να δούμε μερικά χαρακτηριστικά που εάν υπάρχουν σ’ έναν άνθρωπο μπορούν στ’ αλήθεια να στρώσουν τον δρόμο για μια υγιή μακροχρόνια σχέση.

Ιδανικός σύντροφος για σένα: Μήπως ψάχνεις κι εσύ αυτά τα χαρακτηριστικά;Έχει χιούμορ και γελάει με τα αστεία σου. Και γελάει πραγματικά, όχι από ευγένεια! Και παράλληλα, σε κάνει και εσένα να γελάς!Ξέρει τι σου αρέσει και δεν φοβάται να στο προσφέρει. Είναι όμορφο μετά από ένα διάστημα σχέσης να βλέπεις ότι ο άνθρωπός σου έχει καταλάβει τι σου αρέσει και δεν σου κάνει δώρα που δεν είναι καθόλου “εσύ”.Το βρίσκετε στο φαγητό! Πριν γελάσεις, σκέψου πόσο σημαντικό είναι αυτό! Εντάξει, δεν είναι και λόγος να χωρίσεις εάν δεν τα βρίσκετε εκεί, αλλά είναι σίγουρα κάτι που μπορεί να σας ενώσει και να κάνει τη συμβίωσή σας πιο εύκολη.Μπορεί να συναρμολογήσει έπιπλα ΙΚΕΑ παραμένοντας ήρεμος. Και γενικά μπορεί να παραμένει ήρεμος σε απλές καθημερινές καταστάσεις. Εάν ένα έπιπλο ή μια μεγάλη ουρά είναι ικανή να προκαλέσει εκρήξεις θυμού ή να σας κάνει να τσακωθείτε, το λες προβληματάκι…Ξέρει τι θέλεις πριν καν το πεις. Αυτή την επικοινωνία με τη σκέψη, είναι πραγματικά τόσο δύσκολο να την βρεις, αλλά τόσο μαγικό όταν συμβαίνει!Σε υποστηρίζει σε ό,τι κάνεις. Χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς ανταγωνισμούς και ζήλιες, χωρίς να φοβάται ότι θα επιτύχεις περισσότερο από εκείνον. Σε στηρίζει και στο δείχνει, κι όταν δεν συμφωνεί το επικοινωνεί με υγιή τρόπο.Σου λέει ότι είσαι όμορφη. Όχι επειδή η ομορφιά είναι πάνω απ’ όλα, αλλά γιατί όντως σε βλέπει και λιώνει και θέλει στο πει για να νιώσεις όμορφα.Μπορεί να τσακωθεί χωρίς να σπάσει το σπίτι. Ας μην γελιόμαστε. Δεν γίνεται να μην τσακώνεσαι ποτέ με τον άνθρωπο που περνάς τη ζωή σου μαζί του. Αλλά το θέμα είναι πώς είναι αυτοί οι τσακωμοί… Τοξικοί, με φωνές και πράγματα που σπάνε ή με ειλικρινή επικοινωνία αναγκών και συναισθημάτων;Σε φροντίζει. Και το κάνει με ειλικρίνεια και ησυχία. Σε φροντίζει χωρίς να χρειαστεί να το ζητήσεις και δεν νιώθει την ανάγκη να “φωνάξει” ότι το κάνει. Σε φροντίζει μ’ έναν τρόπο που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι πραγματικά σε αγαπάει.Ξέρει ότι δεν είστε ένα. Γιατί είναι πολύ γλυκό το “εμείς” και το “είμαστε ένα”, αλλά μπορεί να γίνει τοξικό και χειριστικό. Θέλεις έναν άνθρωπο δίπλα σου που να σου έχει εμπιστοσύνη να βγεις μόνη, να σέβεται τον χώρο σου, να σε αφήνει να αναπνέεις και να αντιλαμβάνεται ότι είστε δύο ολόκληρα που βρήκατε ο ένας τον άλλον, κι όχι δύο μισά!
Keywords
Τυχαία Θέματα