Είναι επίσημο: 4η δόση για τους άνω των 30- Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

17:20 23/6/2022 - Πηγή: iPop

4η δόση για τους άνω των 30 πρότεινε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών με αποτέλεσμα τις επόμενες ημέρες ν’ ανοίγει η πλατφόρμα για την δεύτερη αναμνηστική δόση.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.

Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα

υπάρχοντα εμβόλια.

Θυμίζουμε ότι έχει αποφασιστεί απ’ την Ε.Ε. ότι οι ταξιδιώτες θα μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό COVID για ταξίδια σε κράτη μέλη, όπου απαιτείται το εν λόγω έγγραφο. Ο κανονισμός παρατείνεται κατά ένα έτος, ως την 30ή Ιουνίου 2023. Η παράταση του κανονισμού θα διασφαλίσει ότι οι ταξιδιώτες της Ε.Ε. καθώς και όσοι από τρίτες χώρες είναι συνδεδεμένοι στο σύστημα θα μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό COVID για ταξίδια εντός της ΕΕ σε κράτη μέλη όπου απαιτούνται αυτά τα ταξιδιωτικά πιστοποιητικά – αν και πολλές χώρες έχουν πάψει ήδη να το ζητούν. Εάν το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση, ο κανονισμός μπορεί να καταργηθεί νωρίτερα.

Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19: Για πόσο καιρό παρατείνεται η ισχύς του;

4η δόση για τους άνω των 30

Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγήθηκε να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτέρα 27-06-22.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Είναι επίσημο: 4η δόση για τους άνω των 30- Πότε ανοίγει η πλατφόρμα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα