Ειλικρίνεια VS ψέμα στον γάμο… Ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα!

21:04 19/2/2020 - Πηγή: iPop

Εσύ θεωρείς ότι η απόλυτη ειλικρίνεια είναι πάντα καλή σε ένα γάμο ή άλλη στενή σχέση; Ένα λευκό ψέμα στον γάμο προκειμένου να προστατέψεις τον άλλον βλάπτει; Όταν για παράδειγμα πει ο άντρας στη γυναίκα του ότι είναι πολύ όμορφη ενώ τη συγκεκριμένη μέρα είναι κάπως απεριποίητη, λέει ένα αθώο ψέμα για να προστατέψει τα συναισθήματα και την αυτοπεποίθησή της.

Ειλικρίνεια VS ψέμα στον γάμο… Ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα!

Το ψέμα δεν είναι καλό και όταν σε ενοχλεί κάτι θα πρέπει να το συζητάς ανοιχτά

με τον σύζυγο ή σύντροφό σου. Μπορεί να θέλεις να αλλάξει κάτι και πρέπει να του δώσεις την ευκαιρία να το αλλάξει. Ο σύντροφός σου έχει το δικαίωμα να γνωρίζει σοβαρά θέματα που έχουν να κάνουν με την καριέρα, την υγεία ή την οικογένεια.

Πώς θα ξέρεις όμως τη διαφορά ανάμεσα σε ένα λευκό ψέμα και σε ένα ψέμα που βλάπτει τη σχέση σου;

Αυτές είναι ορισμένες περιπτώσεις που θα πρέπει πάντα να λες την αλήθεια:

Για σοβαρές οικονομικές αποφάσεις, ειδικά όταν σχετίζονται με κάτι που επηρεάζει άμεσα και τους δυο σας ή ολόκληρη την οικογένεια.Για χρήση ουσιών όπως ναρκωτικά ή υπερκατανάλωση αλκοόλ.Για τα συναισθήματα και τις ανάγκες σου.Συναισθηματικά ζητήματα ή στενές επαφές με άτομα που δεν γνωρίζει ο σύντροφός σου.Οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή με άλλο άτομο, πέραν του συντρόφου σου.

Αν γίνει η αρχή με τα ψέματα, τότε δύσκολα ξεφεύγεις από αυτό το τρυπάκι που έχεις μπει. Το ένα ψέμα φέρνει το άλλο και τελικά οδηγείσαι σε μια κατάσταση που θα βλάψει τον γάμο ή τη σχέση σου. Κι αν χαθεί η εμπιστοσύνη, δύσκολα ξανακερδίζεται.

Πριν πεις το οποιοδήποτε ψέμα, σκέψου το παράδειγμα που δίνεις στα παιδιά σου. Αν νομίζεις ότι είναι ακόμα πολύ μικρά για να αντιληφθούν το ψέμα, τότε τα υποτιμάς. Από τη μια τους διδάσκεις ότι το ψέμα είναι καλό και από την άλλη τους μαθαίνεις να μην έχουν εμπιστοσύνη.

Δες ακόμα:

Με μια απλή ερώτηση θα καταλάβεις αν σου λένε ψέματα!

Το άρθρο Ειλικρίνεια VS ψέμα στον γάμο… Ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ειλικρίνεια VS, … Ας,eilikrineia VS, … as