Έγινε το πρώτο βήμα για την αποχώρηση της Βρετανίας απ’ την Ε.Ε.

21:37 19/6/2017 - Πηγή: iPop

Έγινε το πρώτο βήμα για την αποχώρηση της Βρετανίας απ’ την Ε.Ε., καθώς οι δύο πλευρές συμφώνησαν για τις προτεραιότητες και το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας του Brexit.

H επίσημη κοινή ανακοίνωση της Ε.Ε. και της Βρετανίας αναφέρει πως Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένο Βασίλειο συμφώνησαν στο χρονοδιάγραμμα των συνομιλιών για το Brexit, καθώς και στις προτεραιότητες των διαπραγματεύσεων.

Σήμερα, Δευτέρα, ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες σχετικά με τους όρους της αποχώρησης

του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το έγγραφο αναφέρει πως o επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, Michel Barnier, και ο Βρετανός αρμόδιος υπουργός, David Davis, συμφώνησαν οι συνομιλίες, οι οποίες θα διεξαχθούν έως τον Οκτώβριο, να εστιάσουν στα δικαιώματα των πολιτών, τον οικονομικό διακανονισμό και άλλα θέματα για τους όρους του διαζυγίου, καθώς και σε έναν χωριστό διάλογο με την Βόρεια Ιρλανδία.

Ο Υπουργός Davis είπε πως η Theresa May πρόκειται να καταθέσει πρόταση αναφορικά με το ζήτημα των δικαιωμάτων των πολιτών στους αρχηγούς των 27 κρατών – μελών της Ε.Ε. στη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες, ενώ θα δώσει στην δημοσιότητα στις 26 Ιουνίου έγγραφο το οποίο θα περιγράφει αναλυτικά την βρετανική πρόταση.

Η διαδικασία προβλέπει ότι η αποχώρηση της Βρετανίας απ’ την Ε.Ε. θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 29 Μαρτίου 2019, εκτός εάν οι υπόλοιπες 27 χώρες της Ε.Ε. συμφωνήσουν σε παράταση της διαπραγμάτευσης με τη Μεγάλη Βρετανία.

The post Έγινε το πρώτο βήμα για την αποχώρηση της Βρετανίας απ’ την Ε.Ε. appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα