Δυσάρεστες οσμές στο σπίτι; 5 κύριοι ένοχοι που δεν είχες σκεφτεί ότι φταίνε

14:28 27/10/2020 - Πηγή: iPop

Μήπως και το δικό σου σπίτι μυρίζει περίεργα; Αν και το καθαρίζεις συχνά, έχεις την αίσθηση πως κάτι δεν πάει καλά με τη μυρωδιά του; Ήρθε η ώρα να τσεκάρεις κάποια σημεία, γιατί ίσως αυτά να φταίνε τελικά για τις δυσάρεστες οσμές στο σπίτι.

Θέλεις το σπίτι σου να μυρίζει υπέροχα, να μπαίνεις μέσα και να το χαίρεσαι, όχι να πρέπει κατευθείαν να ανοίξεις τα παράθυρα για να φύγει η μυρωδιά. Και καλά κάνεις. Ο χώρος στον οποίο ζεις πρέπει να σε εκφράζει και να σε κάνει να νιώθεις άνετα και όμορφα

που ζεις εκεί. Ωστόσο, δεν είναι απίθανο το σπίτι σου να μην μυρίζει και τόσο όμορφα, ακόμα κι αν το καθαρίζεις αρκετά συχνά.

Ωστόσο, τι μπορεί να φταίει για τις δυσάρεστες οσμές στο σπίτι;

Κάδος απορριμμάτων

Ίσως να φαίνεται προφανές, γιατί τα σκουπίδια μυρίζουν, όμως ακόμα κι αν έχεις βγάλει κι έχεις απομακρύνει τα σκουπίδια από το σπίτι, η μυρωδιά μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει. Αυτό συμβαίνει διότι πολλές φορές υπάρχουν κάποιες “διαρροές”. Η σακούλα για τα σκουπίδια που έχεις τοποθετήσει στον κάδο μπορεί λίγο να σκιστεί και να πέσουν ψίχουλα και υγρά από φαγητά μες τον κάδο. Αν ο τελευταίος δεν καθαρίζεται αρκετά συχνά, τότε είναι λογικό οι δυσάρεστες οσμές να μην φεύγουν ακόμα κι όταν βγάλεις έξω τα σκουπίδια. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να καθαρίζεις πού και πού τον κάδο απορριμμάτων σου, ώστε να μην μαζεύονται συχνά σκουπιδάκια κι ύστερα μυρίζει άσχημα.

Κατοικίδιο

Είναι μέλος της οικογένειας και ζει μες το σπίτι, όμως μερικές φορές μπορεί να προκαλέσει άσχημες οσμές και δεν είναι παράλογο. Πέρα από το να κάνεις μπάνιο το κατοικίδιό σου πού και πού, καλό είναι να καθαρίζεις και τα σημεία όπου κάθεται για πολλές ώρες και κοιμάται. Δεν γίνεται να μην έχεις καθαρίσει ποτέ το κρεβατάκι του. Επίσης, όταν βγάζεις βόλτα τον τετράποδο φίλο σου, φρόντισε μετά να του καθαρίζεις τα πατουσάκια του, αν δεν θες να σου λερώσει το σπίτι.

Unsplash Υγρά και βρώμικα ρούχα

Αν έχεις υγρά, βρώμικα ρούχα, τότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τα πλύνεις το συντομότερο. Σε ένα υγρό περιβάλλον τα βακτήρια αυξάνονται και τελικά κάτι δεν μυρίζει και τόσο ωραία.

Θες το σπίτι σου να μυρίζει υπέροχα; Μάθε πώς!

Κρεβάτι

Το υπνοδωμάτιό σου μπορεί να μυρίσει άσχημα πάρα πολύ εύκολα και γι’ αυτό φταις εσύ. Θυμάσαι που σου έλεγε η μαμά σου “άσε το δωμάτιο να αεριστεί”; Ε, για κάποιον λόγο το έλεγε. Το κρεβάτι σου μπορεί να συγκεντρώσει εύκολα έντονες και δυσάρεστες μυρωδιές κι αυτό δεν εξαρτάται μόνο από το πόσο συχνά κάνεις μπάνιο, αλλά και από το κατά πόσο αφήνεις τα σεντόνια να αεριστούν πριν ξαναστρώσεις το κρεβάτι σου το πρωί, καθώς και από το πόσο συχνά αλλάζεις σεντόνια.

PexelsΠλυντήριο πιάτων

Το πλυντήριο πιάτων, αν και καθαρίζει τα πιάτα και τα ποτήρια σου, μπορεί να αποκτήσει πολύ εύκολα δυσάρεστες οσμές. Αυτό μπορεί να οφείλεται κυρίως σε δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι αφήνεις πολλές μέρες άπλυτα τα πιάτα μέσα σ’ αυτό, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται βρώμικα αντικείμενα που χρειάζονται πλύσιμο. Επίσης, ένας ακόμα πιθανός λόγος είναι ότι τοποθετείς τα πιάτα και τα ποτήρια χωρίς να τα έχεις ξεπλύνει έστω και λίγο, με αποτέλεσμα να μαζεύονται κομματάκια από φαγητά. Μήπως ήρθε η ώρα να σταματήσει να συμβαίνει αυτό; Η κουζίνα σου θα πρέπει να μυρίζει υπέροχα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Δυσάρεστες οσμές στο σπίτι; 5 κύριοι ένοχοι που δεν είχες σκεφτεί ότι φταίνε εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα