Δρίτσας: Τα σύνορα των δυτικών Βαλκανίων έχουν κλείσει ήδη

09:33 6/3/2016 - Πηγή: iPop

Να σχολιάσει το δημοσίευμα της Der Standard, η οποία αναφέρει πως κατά την Σύνοδο Κορυφής οι Ευρωπαίοι θα ανακοινώσουν το κλείσιμο της βαλκανικής οδού, κλήθηκε ο Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος τόνισε: «Βρισκόμαστε σε μάχη».

Ο ίδιος τόνισε πως τα σύνορα των δυτικών Βαλκανίων έχουν κλείσει ήδη και πρόσθεσε πως: «Ξέρουμε ότι θα επιχειρηθεί αυτό να αποκτήσει και επίσημη θέση κρατών μελών της Ε.Ε. στην αυριανή Σύνοδο και θα προσπαθήσουμε να το αποτρέψουμε».

Σχετικά με τις θέσεις εγκατάστασης των προσφύγων και των μεταναστών, ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε:

Η

χώρα μας έχει ήδη συμφωνήσει ότι μπορούμε να οργανώσουμε χώρους παραμονής για την μετεγκατάσταση 50.000 μεταναστών και προσφύγων, με τα Hot spots, με τα κέντρα παραμονής, με την Ύπατη Αρμοστεία που αναζητά 20.000 διαμερίσματα, είμαστε έτοιμοι στον τομέα αυτό

Ο ίδιος εκτίμησε πως οι 878 πρόσφυγες και μετανάστες που έφθασαν την τελευταία μέρες στην Ελλάδα δεν είναι πολλοί σε σύγκριση με τους 2.000 που φθάνουν συνήθως και τόνισε πως αυτό είναι ένα θετικό νέο.

Όσον αφορά το ΝΑΤΟ, ο κ. Δρίτσας πως δεν έχει αρχίσει ακόμα τις επιχειρήσεις, κάτι που αναμένεται να γίνει μετά την Σύνοδο Κορυφής.

Για τον Πειραιά τόνισε ότι: «Δεν σκοπεύουμε να κάνουμε μόνιμη δομή το λιμάνι του Πειραιά. Καμιά λειτουργία του δεν εμποδίζεται από τους πρόσφυγες».

Τέλος, όσον αφορά το προσφυγικό σε συνάρτηση με την αξιολόγηση, ο κ. Δρίτσας υπογράμμισε:

Το μεταναστευτικό και η οικονομία δεν μπορούν να συμψηφιστούν, παρά μόνο να συνυπολογιστούν και ο κύριος Τόμσεν και οι άλλες δυνάμεις πρέπει να λογικευθούν. Δεν χωρούν συμψηφισμοί στο ζήτημα

Photo: Menelaos Myrillas / SOOC

The post Δρίτσας: Τα σύνορα των δυτικών Βαλκανίων έχουν κλείσει ήδη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα