Διπλή έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών στο Τέξας

12:51 31/8/2017 - Πηγή: iPop
Μια διπλή έκρηξη σημειώθηκε στο εργοστάσιο χημικών της Arkema στο Κρόσμπι του Τέξας, το οποίο τις περασμένες μέρες επλήγη απ’ την φονική τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως από τις εγκαταστάσεις του βγαίνει μαύρος καπνός.

Ένας βοηθός σερίφη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όταν εισέπνευσε αναθυμιάσεις μετά τις δύο εκρήξεις , ενώ ακόμα 9 άτομα έχουν μεταφερθεί προληπτικά στο νοσοκομείο.

Την Τρίτη η εταιρεία

απομάκρυνε τους εργαζόμενους στο πλημμυρισμένο εργοστάσιο, ενώ διατάχθηκε και η απομάκρυνση των κατοίκων της περιοχής σε ακτίνα 2,4 χιλιομέτρων από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου το οποίο παράγει οργανικά υπεροξείδια.

Ο όμιλος Arkema επιβεβαίωσε με τη σειρά του τις δύο εκρήξεις, ενώ προειδοποίησε για τον κίνδυνο να γίνουν κι άλλες.

Η ανακοίνωση της Arkema αναφέρει συγκεκριμένα: «Θέλουμε οι κάτοικοι της περιοχής να είναι ενήμεροι ότι τα προϊόντα φυλάσσονται σε πολλούς χώρους του εργοστασίου και ότι παραμένει ο κίνδυνος για περισσότερες εκρήξεις».

Παρακαλούμε μην επιστρέφετε στην περιοχή εντός της ζώνης εκκένωσης μέχρι να ανακοινώσουν οι τοπικές αρχές διαχείρισης επειγουσών καταστάσεων ότι είναι ασφαλές να επιστρέψετε

Η Arkema είχε αποφασίσει, παρά τους κινδύνους, να μην μετακινήσει τα χημικά πριν από την άφιξη του Χάρβεϊ κι αντιθέτως προετοιμάστηκε για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Photo: © Brendan Smialowski / AFP

The post Διπλή έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών στο Τέξας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα