Διπλασιάζεται τελικά η δόση για την Ελλάδα (;)

13:17 20/5/2016 - Πηγή: iPop

Νέες πληροφορίες σχετικά με την δόση για την Ελλάδα κάνουν δημοσιεύονται από τα διεθνή Μέσα. Συγκεκριμένα, η Handelsblatt εστιάζει σε διπλασιασμό της δόσης του δανείου που μπορεί, όπως εξηγεί, να φτάσει έως τα 11 δισ. ευρώ.

Το εν λόγω δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας επικαλείται πληροφορίες τις οποίες αποκαλύπτει άτομο το οποίο συμμετέχει τις διαπραγματεύσεις.

Χαρακτηριστικά το σχετικό δημοσίευμα επισημαίνει

πως
αντί των προγραμματισμένων 5,7 δις. ευρώ, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν συζητήσει το να εκταμιεύσουν άμεσα ένα ποσό της τάξεως των 9 με 11 δις. ευρώ, με στόχο «η Αθήνα να χρηματοδοτηθεί μέχρι το τέλος του έτους». Ενώ υπογραμμίζει πως διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν δηλώσει ότι: «Το ελληνικό κράτος θα μπορέσει να εξοφλήσει υφιστάμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές σε επιχειρήσεις».

«Η έγκριση μιας μεγαλύτερης δόσης θα είχε ακόμα ένα πλεονέκτημα, δεν θα πρέπει μετά το καλοκαίρι να ξαναρχίσουν να ασχολούνται με την έγκριση της επόμενης δόσης, διότι με την αύξηση της υπό διαπραγμάτευσιν δόσης θα μπορούσε να συμφωνηθεί και η μετάθεση της επόμενης αξιολόγησης, όπως έλεγαν κύκλοι των διαπραγματευτών» τονίζει η εφημερίδα.

The post Διπλασιάζεται τελικά η δόση για την Ελλάδα (;) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα