Δημοσιονομικά κενά ύψους 120 εκατ. ευρώ στους προϋπολογισμούς οκτώ ΔΕΚΟ

16:08 26/2/2016 - Πηγή: iPop

Αυξημένα δημοσιονομικά κενά σημειώνονται στους προϋπολογισμούς οκτώ ΔΕΚΟ, το ύψος των οποίων φτάνει περίπου τα 120 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, αρνητικές αποκλίσεις άνω του 10%, δηλαδή 119,6 εκατ. ευρώ, εμφάνισαν στον προϋπολογισμό τους, τους πρώτους εννέα μήνες το 2015, 8 ΔΕΚΟ (ΚτΠ, Εγνατία Οδός, ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΒΟ,

ΕΕΣΣΤΥ, ΟΕΣΥ, ΕΑΒ, ΕΛΓΑ).

Σημειώνεται πως από τους 13 συνολικά φορείς, μόλις οι πέντε (ΕΡΓΟΣΕ, ΟΣΥ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΕΡΤ) κατέγραψαν καλύτερα αποτελέσματα, απέναντι στους στόχους για τον προϋπολογισμό τους.

Τα δημοσιονομικά αυτά κενά οφείλονται κυρίως:

στον ετεροχρονισμό των εισροών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από τον Τακτικό Προϋπολογισμό (ΚτΠ Α.Ε., Εγνατία Οδός Α.Ε. και ΟΠΕΚΕΠΕ).Στις δαπάνες του ΟΠΕΚΕΠΕ για καταβολή αναδρομικών μηνιαίων αποδοχών υπαλλήλων του εν λόγω φορέα για τα έτη 2013 και 2014, σε εφαρμογή δικαστικής απόφασης.Για την Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. στην υστέρηση των προβλεπόμενων εσόδων ως συνέπεια της καθυστέρησης υπογραφής συμβάσεων με τους συγκοινωνιακούς φορείς (ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ).Για τον ΟΣΕ Α.Ε., στην υπερεκτίμηση των εσόδων του από πωλήσεις υπηρεσιών και στην μειωμένη ροή χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, σε συνδυασμό με την ταχύτερη υλοποίηση του επενδυτικού του προγράμματος και τα αυξημένα έξοδα του από την καταβολή φορολογικών υποχρεώσεων.Για τον ΕΛΓΑ, στην επιστροφή μη χρησιμοποιηθείσας επιχορήγησης για προγράμματα που χρηματοδοτήθηκαν από τον Τακτικό Προϋπολογισμό.Στην υστέρηση των εσόδων από πωλήσεις (ΕΛ.Β.Ο. Α.Ε. και Ε.Α.Β. Α.Ε.). Σημειώνεται ότι η ΕΛ.Β.Ο. Α.Ε., βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης και η διαχειριστική χρήση δεν ακολούθησε το ημερολογιακό έτος.

The post Δημοσιονομικά κενά ύψους 120 εκατ. ευρώ στους προϋπολογισμούς οκτώ ΔΕΚΟ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα