Διευκρινίσεις Κοντονή: Κανένα μέλος της κυβέρνησης δεν εκβιάζεται

17:58 27/11/2016 - Πηγή: iPop

Για τη διαπλοκή κατά τη διάρκεια ομιλίας του την Κυριακή μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος ξεκαθάρισε πως κανένα μέλος της κυβέρνησης δεν εκβιάζεται.

Χαρακτηριστικά, ο Σταύρος Κοντονής κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος σημείωσε: «Πρώτα ο πρωθυπουργός αλλά και κανένα μέλος της κυβέρνησης δεν εκβιάζεται, δεν συναλλάσσεται. Δεν τους φοβόμαστε».

Ο Υπουργός, συμπλήρωσε «νομίζουν ότι θα μας κάμψουν και σε αυτό τον δρόμο καλούμε τους εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς να δώσουμε τη μάχη κατά της διαπλοκής που είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη γι αυτή την κατάσταση».

Στην ετήσια γενική συνέλευση της ΕΕΕ, ο Στ. Κοντονής μίλησε για τα προβλήματα που απασχολούν το χώρο της Δικαιοσύνης όπου και έγιναν και εκτενείς αναφορές στην αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών και εισαγγελέων κατά δύο χρόνια όσο και στην ίδρυση νέας δικαστικής Ένωσης.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε αυτή την περίοδο κορυφώνεται «η αντιπαράθεση της Κυβέρνησης με το σύστημα της διαπλοκής που ενδημεί επί χρόνια στη χώρα μας και το εγκατέστησαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις» και υπογράμμισε:

Σ΄ εσάς δεν προσβλέπει η Κυβέρνηση μόνο, αλλά πρώτα η κοινωνία γιατί τον αγώνα ενάντια στη διαφθορά πρέπει να τον δώσετε εσείς. Ο αγώνας βρίσκεται στην κορύφωση του όπως και ο αγώνας ενάντια στη διαπλοκή γιατί τα οικονομικά συμφέροντα δεν είναι μόνα τους. Αυτό το ιερό τρίγωνο των οικονομικών συμφερόντων, των Τραπεζών, του πολιτικού προσωπικού που εύκολα συνέπραττε σε αυτή την κατάσταση και όλων εκείνων που λειτουργούσαν ως εκπρόσωποι των ΜΜΕ πρέπει να σπάσει και διαρραγεί. Αυτά τα πρόσωπα βλέπουν ότι δεν υπάρχει Κυβέρνηση πρόθυμων απέναντι της

photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Διευκρινίσεις Κοντονή: Κανένα μέλος της κυβέρνησης δεν εκβιάζεται appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα