Διαβουλεύσεις σε τεχνικό επίπεδο και τηλεδιάσκεψη με χρονικό ορίζοντα την 5η Δεκεμβρίου

09:48 24/11/2016 - Πηγή: iPop

Μέσω emails και της επικείμενης διάσκεψης που θα οργανωθεί, Κυβέρνηση και Θεσμοί επιχειρούν να βρουν λύση προκειμένου να υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία είναι προγραμματισμένο το επόμενο κρίσιμο Eurogroup.

Οι τελευταίες πληροφορίες- που δεν έχουν επιβεβαιωθεί- πιθανότατα η τηλεδιάσκεψη του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους επικεφαλής των Θεσμών να γίνει μέσα στο προσεχές Σαββατοκύριακο (26-27 Νοεμβρίου).

Προς το παρόν σιγή ιχθύος επικρατεί σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με τα τεχνικά

κλιμάκια αυτή την εβδομάδα, ενώ είναι γνωστό πως τα κρίσιμα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά είναι το ενεργειακό, το δημοσιονομικό και το εργασιακό.

Στο μεταξύ, η πίεση για λήψη νέων μέτρων όλο και αυξάνεται, ενώ χθες ήρθε στο φως της δημοσιότητας το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, δηλαδή το νέο κείμενο που παρέδωσαν οι Θεσμοί στην Κυβέρνηση με τις απαιτήσεις τους.

Αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ τονίζει πως «υπάρχει ακόμη χρόνος για συμφωνία έως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. Τα προβλήματα πάνω στα μεγάλα ανοικτά ζητήματα, όπως είναι το εργασιακό, μπορούν να ξεπερασθούν και δεν είναι ανυπέρβλητα».

Στο μεταξύ σύγχυση επικρατεί σχετικά με την «μίνι σύνοδο» για την Ελλάδα στο Βερολίνο.

Ενώ στην αρχή είχε γίνει γνωστό ότι πρόκειται να γίνει την Παρασκευή στο Βερολίνο με 5 Ευρωπαίους ΥΠΟΙΚ και εκπροσώπους των Θεσμών, τελικά η συνάντηση ακυρώθηκε. Παρόλα αυτά, το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων MNI κάνει λόγο για αναβολή και όχι για ματαίωση, περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ πάντως τόνισε ότι ουδέποτε ετέθει ζήτημα συνάντησης των υπουργών Οικονομικών 5 Κρατών – Μελών της Ευρωζώνης την Παρασκευή στο Βερολίνο.

The post Διαβουλεύσεις σε τεχνικό επίπεδο και τηλεδιάσκεψη με χρονικό ορίζοντα την 5η Δεκεμβρίου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα