Διαβεβαιώσεις Στουρνάρα: Μέσα στο 2017 η έξοδος στις αγορές

13:12 10/11/2016 - Πηγή: iPop

Έξοδο στις αγορές μέσα στο 2017 βλέπει ο Γ. Στουρνάρας ο οποίος σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Reuters χαρακτήρισε ως «διαβατήριο» για την επάνοδο της χώρας στις αγορές την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Όπως εξήγησε ο Γιάννης Στουρνάρας

«η αγορά ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ, θα συμβάλλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και στην ανάκτηση της πρόσβασης στις διεθνείς αγορές ομολόγων».

Για τα capital controls:

«Σύντομα, θα επέλθει νέα χαλάρωση» δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας και διευκρίνισε «η πλήρης άρση θα εξαρτηθεί από την πρόοδο στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Για την δεύτερη αξιολόγηση:

Ο Γιάννης Στουρνάρας έκανε ειδική μνεία και στην άμεση ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, αναφέροντας: «Εάν δεν υπάρξει μία σοβαρή συζήτηση για το χρέος, η Ελλάδα δεν θα ενταχθεί στο πρόγραμμα QE».

Για το ΔΝΤ:

Για πρόεδρος της ΕΚΤ μίλησε για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), και σημείωσε «όλοι κατανοούν τη σημασία παραμονής του στο πρόγραμμα», ενώ εξήγησε «η Ουάσιγκτον βρίσκεται κοντά στις ελληνικές θέσεις ως προς το χρέος και την αναγκαιότητα χαλάρωσης των δημοσιονομικών στόχων».

Για τα «κόκκινα» δάνεια:

Χαρακτήρισε «ρεαλιστικό» τον στόχο μείωσή τους κατά 40% έως το 2019 και είπε «μία τέτοια εξέλιξη θα έχει σημαντικά οφέλη για την ανάκαμψη της οικονομίας».

Κλείνοντας τη συνέντευξη του δήλωσε:

Οι τράπεζες θα πρέπει να αφοσιωθούν περισσότερο στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων καθώς αυτό δεν πρόκειται να γίνει στον αυτόματο πιλότο

The post Διαβεβαιώσεις Στουρνάρα: Μέσα στο 2017 η έξοδος στις αγορές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα