Διαπραγμάτευση με διαφωνίες ενώ πλησιάζει το Eurogroup

10:37 5/4/2017 - Πηγή: iPop

Παραμένουν οι διαφωνίες και κατά συνέπεια η συμφωνία δεν έχει κλείσει ακόμα για τη δεύτερη αξιολόγηση. Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα επιστρέφει στην Αθήνα μετά το δείπνο με τους Θεσμούς στις Βρυξέλλες το βράδυ της Τρίτης.

Ωστόσο, οι διαφωνίες δεν είναι μόνο ανάμεσα στην Κυβέρνηση αλλά και τους Θεσμούς, αλλά και ανάμεσα στους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ σχετικά με το πόσα μέτρα χρειάζονται

για να επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% το 2019.

Μπορεί οι διαφωνίες να παραμένουν, ωστόσο, ο Jeroen Dijsselbloem έκανε λόγο για σημαντική πρόοδο η οποία σημειώθηκε, προσθέτοντας ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σήμερα, Τετάρτη, το βράδυ.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, ενδεχομένως να λειτουργήσει θετικά και να δώσει το έναυσμα στην Ευρωομάδα να «ανάψει το πράσινο φως» για την επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα.

Άλλα «αγκάθια» τα οποία παραμένουν είναι τα εργασιακά αλλά και η μείωση των συντάξεων σταδιακά, σε δύο χρόνια (2019 και 2020).

Το ΔΝΤ επιμένει σε περικοπές συντάξεων το 2019, ενώ τα κράτη- μέλη φέρεται πως ξεκαθαρίζουν στην Αθήνα ότι η απαίτηση του Ταμείου για λήψη μέτρων στο 2% του ΑΕΠ θα πρέπει να ικανοποιηθεί προκειμένου να υπάρξει συμφωνία.

Οι εκπρόσωποι της Κομισιόν και του ESM από την άλλη συμφώνησαν με την ελληνική πλευρά ότι ο στόχος του 3,5% του ΑΕΠ θα επιτευχθεί, αλλά και θα ξεπεραστεί εάν η Ελλάδα υλοποιήσει επιπλέον μέτρα στο 1% του ΑΕΠ το 2019 και 1% το 2020.

Photo: BBC

The post Διαπραγμάτευση με διαφωνίες ενώ πλησιάζει το Eurogroup appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα