Διακόπτει το συμβόλαιο χρηματοδότησης της IAAF η adidas

13:44 25/1/2016 - Πηγή: iPop

Η adidas, o γερμανικός κολοσσός αθλητικών ειδών, ανακοίνωσε τη διακοπή του συμβολαίου χρηματοδότησης της IAAF, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, με αφορμή σκάνδαλα dopping.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, η κορυφαία γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών, διακόπτει πρόωρα κατά τέσσερα χρόνια, το συμφωνηθέν συμβόλαιο χρηματοδότησης με

την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, αρχικής διάρκειας 11 ετών, έπειτα από τα σκάνδαλα doping και διαφθοράς που έχουν βγει στη δημοσιότητα τον τελευταίο καιρό.

Σε ανακοίνωσή της ο γερμανικός κολοσσός αναφέρει: «Η adidas έχει μια σαφή πολιτική για την καταπολέμηση του doping στο χώρο του αθλητισμού. Ως εκ τούτου, είμαστε σε στενή επαφή με την IAAF, προκειμένου να ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία μεταρρυθμίσεων».

Scandal prompts Adidas to cut short IAAF sponsor dealBBC : https://t.co/81thNgnKcL pic.twitter.com/PNUJQEj7oB

Reuters Top News (@Reuters) January 25, 2016

Έπειτα από την ανακοίνωση της διακοπής της χρηματοδότησης της adidas προς την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, το ύψος των οικονομικών απωλειών υπολογίζεται πως ανέρχεται σε εκατομμύρια δολάρια.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το BBC σε σχετικό, με την υπόθεση δημοσίευμά του: «Η IAAF θα χάσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια από την διακοπή αυτής της συνεργασίας».

Adidas is to end its sponsorship deal with the IAAF early amid the athletics doping scandal https://t.co/X7Y16yIs20 pic.twitter.com/OHl68Ybymk

BBC Sport (@BBCSport) January 24, 2016

Υπενθυμίζουμε πως πρόσφατα τρεις Ρώσοι Ολυμπιονίκες, έστειλαν επιστολή στην IAAF κατά του αποκλεισμού της χώρας από τις διοργανώσεις, ο οποίος επιβλήθηκε έπειτα από σκάνδαλο doping, ζητώντας να αρθεί ο καθολικός αποκλεισμός των αθλητών της Ρωσίας από τις μεγάλες διοργανώσεις λόγω του σκανδάλου ντόπινγκ.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, γύρω από την εμπλοκή του πρώην επικεφαλής της επιτροπής ελέγχου doping της IAAF, Γκάμπριελ Ντολ, σε ακόμα ένα σκάνδαλο. Ο Ντολ, κατηγορείται για δωροδοκία με ποσό ύψους 200.000 ευρώ προκειμένου να συγκαλύψει τα περιστατικά ντόπινγκ σε Ρώσους αθλητές και όχι μόνο. Ωστόσο, η υπόθεσή του προς το παρόν ερευνάται.

The post Διακόπτει το συμβόλαιο χρηματοδότησης της IAAF η adidas appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα