Δεσμεύσεις Trump για αναστολή του πυρηνικού προγράμματος στο Ιράν

13:58 18/2/2017 - Πηγή: iPop

Την πρόθεση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, για αναστολή του πυρηνικού προγράμματος στο Ιράν αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της Αμερικής, Mike Pence, από το Μόναχο το Σάββατο. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε κατά την ομιλία του στη Διάσκεψη για την ασφάλεια «πρόθεση του Προέδρου είναι να ανασταλεί η πυρηνική συμφωνία που υπέγραψε η Τεχεράνη με τις παγκόσμιες δυνάμεις».

Χαρακτηριστικά,

ο Αντιπρόεδρος της Αμερικής σημείωσε:

Υπό την προεδρία Trump οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διαφυλάξουν ότι το Ιράν δεν θα αναπτύξει το πυρηνικό του πρόγραμμα και όπλα ικανά να αποτελέσουν απειλή για τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ ή το Ισραήλ

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ομιλίας για την εξωτερική πολιτική από τη νέα Κυβέρνηση του Trump η οποία πραγματοποιήθηκε στη Σύνοδο για την Ασφάλειας στο Μονάχο, ο στενός ου συνεργάτης υποστήριξε, πως «η πυρηνική συμφωνία που υπέγραψε η Τεχεράνη με τις παγκόσμιες δυνάμεις αφήνει περιθώριο στο Ιράν να αποτελεί στο εξής απειλή για το Ισραήλ, ενδεχομένως και την υφήλιο».

Θυμίζουμε, πως νωρίτερα ο Αντιπρόεδρος είχε προειδοποιήσει τους συμμάχους, πως «πρέπει να πληρώνουν το μερίδιο που τους αναλογεί για να στηρίξουν το ΝΑΤΟ» υπογραμμίζοντας, πως «πολλοί δεν έχουν μια ξεκάθαρη και αξιόπιστη οδό για να το κάνουν».

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος επίσης αναφέρθηκε στη Ρωσία για την οποία και είπε, πως «πρέπει να τιμήσει τις ειρηνευτικές συμφωνίες του Μινσκ και να αποκλιμακώσει τη βία στην ανατολική Ουκρανία», ενώ τόνισε:

Να ξέρετε το εξής: οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να θεωρούν τη Ρωσία υπόλογη, ακόμη κι όταν προσπαθούμε να βρούμε νέο κοινό έδαφος που, όπως γνωρίζετε, ο πρόεδρος Τραμπ πιστεύει πως μπορεί να βρεθεί

Διαβάστε επίσης:

Ο Pence προσπαθεί να καθησυχάσει την Ευρώπη

photo: Carlos Barria / Reuters

The post Δεσμεύσεις Trump για αναστολή του πυρηνικού προγράμματος στο Ιράν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα