Δες πώς ήταν παλιά οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές

17:01 29/11/2014 - Πηγή: iPop

Μπαίνεις στο χώρο της έκθεσης κι αμέσως αρχίζει το ταξίδι στο παρελθόν. Αν είσαι άνω των 30 ετών, όπως εγώ, θα θυμηθείς ενδεχομένως τον πρώτο σου ηλεκτρονικό υπολογιστή, τις δισκέτες σου, μέχρι και τις θήκες που τις τακτοποιούσες…
Αν είσαι πολύ νεότερος, θα απορήσεις που παλιά ο ηλεκτρονικός υπολογιστής ήταν απλώς ένα πληκτρολόγιο, χωρίς πύργο, χωρίς οθόνη. Ναι, τον συνέδεες αναγκαστικά με την τηλεόραση κάποτε.

Στην έκθεση Retrosystem θα δεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές από τη δεκαετία του ’70, του ’80 και του ’90.
Ξεχωρίζει αυτός της Apple,

το μοντέλο του 1977 (Apple Plus II), που φυσικά δεν μοιάζει καθόλου με αυτούς που κυκλοφορεί η εταιρεία σήμερα. Μόνο το γνωστό μήλο είναι ίδιο.
Τότε, κόστιζε 1200 δολάρια, ήταν δηλαδή απλησίαστος (λόγω τιμής φυσικά) στην Ελλάδα!

Amstrad, Commodore, Spectrum, Acorn, Apple, Sinclair, Acorn και Daewoo έγραψαν ιστορία στον ηλεκτρονικό κόσμο του παρελθόντος και έχτισαν την ψηφιακή πορεία του παρόντος.

Θα έχεις την ευκαιρία να δεις και κονσόλες παιχνιδιών, τα πολυαγαπημένα τότε Atari, Odyssey, Sony, Nintento και Sega. Να μάθεις πώς εξελίχθηκαν από το ’78 έως και το ’90.
Ξεχωρίζουν οι σπανιότερες Sanwa 9015 (1978), Unimex Mark IX (1979), Sega Master System (1985) και SNES (1990).

Πολλά από αυτά τα μηχανήματα είναι ιδιαίτερα σπάνια και αποκτήθηκαν από τους υπεύθυνους της έκθεσης μετά από πολύχρονες προσπάθειες και έρευνες σε όλο τον κόσμο.
Και το ωραίο είναι ότι μπορείς να τα αγγίξεις, να τα περιεργαστείς. Να θυμηθείς ή να μάθεις τη γλώσσα του προγραμματισμού.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, ενώ λειτουργεί από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Ενδέχεται να πάρει παράταση δύο ημερών, για να την επισκεφτούν ακόμα περισσότεροι μαθητές σχολείων.
Αν θέλεις να πας, να ξέρεις ότι φιλοξενείται στην έδρα της Θεσσαλονίκης – Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014, στη Μαρίας Κάλλας 23, στο Ποσειδώνιο.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις στην ιστοσελίδα του Retrosystem.

The post Δες πώς ήταν παλιά οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα