«Δεν υπάρχει λόγος να κλείσει ο κύκλος συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ»

13:24 20/3/2016 - Πηγή: iPop

Δεν βλέπω λόγο να κλείσει ο κύκλος συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ, δηλώνει ο Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κυριακάτικη εφημερίδα.

«Η συμμαχία με τους ΑΝΕΛ χαρακτηρίζεται από μια εντιμότητα, παρά τις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν. Δεν βλέπω να συντρέχουν αυτή τη στιγμή οι λόγοι για να πούμε ότι έχει κλείσει ο κύκλος αυτής της συνεργασίας», τονίζει χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τον Γιάννη Μουζάλα είναι «πολιτικά αστεία», υπογραμμίζει ο Υπουργός και προσθέτει: «Δεν

υπήρξε κανένας προβληματισμός ότι μπορεί ένα τέτοιο γεγονός να θέσει σε αμφισβήτηση τη συνοχή της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας. Αν συνέβαινε ή συμβεί κάτι τέτοιο, να είστε σίγουρος ότι θα σχετίζεται με πολύ βαθύτερα και σοβαρότερα προβλήματα από το να υπάρξει μία αναφορά εν τη ρύμη του λόγου σε μία υπόθεση που ούτως ή άλλως έχει ταλαιπωρήσει τις τελευταίες δεκαετίες τη χώρα μας».

Το προσφυγικό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη. «Σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι θα φανεί αν τελικά η Ευρώπη θα ακολουθήσει τον δρόμο της αλληλεγγύης και των ευρωπαϊκών αξιών ή θα κάνει επιλογές που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη φυγόκεντρων τάσεων και ακροδεξιών φωνών και ενδεχομένως και στην αποδόμησή της».

Ο Πάνος Σκουρλέτης μίλησε και για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όπως επίσης και για την εφαρμογή του παράλληλου προγράμματος της Κυβέρνησης.

Η αλήθεια είναι ότι η ένταση και η πυκνότητα των θεμάτων που σχετίζονται με την πρώτη αξιολόγηση, εκ των πραγμάτων, δημιουργούν μια δυσκολία στο να παρθούν μέτρα και ν’ ασκηθούν πολιτικές που είναι έξω από το πεδίο της συμφωνίας του Αυγούστου. Θεωρώ ότι με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, άρα και με την ολοκλήρωση των θεμάτων που σχετίζονται με το 70% – 80% του τελευταίου προγράμματος, που είναι εμπροσθοβαρές ως γνωστόν, απελευθερώνεται χώρος, δυνάμεις για να προχωρήσουμε στα υπόλοιπα ζητήματα

The post «Δεν υπάρχει λόγος να κλείσει ο κύκλος συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα