Δεν βιάζεται να γίνει Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

07:51 3/2/2016 - Πηγή: iPop

Την άποψη ότι δεν βιάζεται να γίνει Πρωθυπουργός, αλλά βιάζεται να αλλάξει την Νέα Δημοκρατία, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνέντευξή του το βράδυ της Τρίτης.

Τόνισε πως μ’ αυτά τα δεδομένα δεν είναι εφικτή κάποια συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ απέκλεισε την συμμετοχή της ΝΔ σε Οικουμενική Κυβέρνηση, αλλά και τις πρόωρες εκλογές.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή «Ιστορίες» στον ΣΚΑΪ, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενος στην εκλογή του τόνισε πως «εξελέγην με ρητή εντολή για μεταρρυθμίσεις από 170.000 πολίτες, έχω ρητή εντολή, δεν εξελέγην από κλειστό συνέδριο. Ενδεχομένως να θυσιάσω ένα κομμάτι της παλιάς ΝΔ για να αναδείξω το νέο, δεν χωράνε πάντα όλο. Με τη ΝΔ πρώτο κόμμα η ΚΟ θα εμπλουτιστεί καθώς θα αυξηθεί ο αριθμός των βουλευτών της».

Για την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε: «Η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εφικτή. Δεν υπάρχει ο κίνδυνος που υπήρχε πέρυσι τον Ιούλιο, δεν ήμασταν τότε σε πρόγραμμα άρα το Grexit ήταν προ των πυλών. Με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει κίνδυνος Grexit, δεν είμαι όμως μάντης για να ξέρω τι θα συμβεί μετά από τέσσερις μήνες.

Θα ήταν καταστροφή για τη χώρα αν ξαναζούσαμε τον εφιάλτη του 2015, η χώρα κινδύνευσε με την απόλυτη καταστροφή. Σήμερα υπάρχει καθυστέρηση, η ευθύνη της αξιολόγησης βαραίνει την κυβέρνηση, δεν είναι κοστολογημένα τα μέτρα».

Για τον Αλέξη Τσίπρα

«Ο κ. Τσίπρας, που παρουσιάστηκε ως νέος, αποδείχθηκε πιο παλιός κι από τους παλιούς αναβιώνοντας παλαιοκομματικές πρακτικές. Το Σεπτέμβριο ας ήθελε εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, ας το χε ‘πει… Ήθελε συνεργασία με τους ΑΝΕΛ γιατί εκφράζουν τη σύγχρονη, τελευταία μορφή του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού.

Ο κ. Τσίπρας είχε επιβάλει την ατζέντα του. Αν η τότε κυβέρνηση είχε ολοκληρώσει το έργο της, τότε μπορεί να είχαμε ανάκαμψη. Ο κ. Τσίπρας καβάλησε ένα κύμα δυσαρέσκειας, και τις συνέπειες τις πληρώνει σήμερα η χώρα, η καθυστέρηση αυτή βλάπτει την οικονομία».

Για το ΔΝΤ και το Μνημόνιο

«Έχω διαφωνήσει πολύ σκληρά με το ΔΝΤ και τον Τόμσεν προσωπικά, ο ποσοτικός στόχος απολύσεων στο δημόσιο ήταν εμμονή του ΔΝΤ. Οι απαιτήσεις του Ταμείου είναι συχνά υπερβολικές.

Η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει το πρόγραμμα ειδικά ως προς τις μεταρρυθμιστικές πτυχές του. Αν το κανείς αυτό, θα έχεις κάποια ευελιξία. Υπάρχει απόλυτη απώλεια εμπιστοσύνης προς τη χώρα και δυστυχώς αυτό έχει επιπτώσεις και στο μεταναστευτικό.

Η μεταρρύθμιση της δημόσιας παιδείας είναι η πιο σημαντική μακροπρόθεσμη μεταρρύθμιση, και αυτά δεν υπάρχουν στο μνημόνιο, ή υπάρχουν σε πολύ μικρό βαθμό. Πρέπει να υπερβούμε το Μνημόνιο με δικές μας μεταρρυθμίσεις… αυτό πιστεύω ότι μπορεί να το κάνει μόνο η ΝΔ».

Για το προσφυγικό

«Με τρομάζει το προσφυγικό. Η Κυβέρνηση υποτίμησε πολύ το πρόβλημα του προσφυγικού… Η κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Πολιτική αποτροπής είναι να λέμε στους μετανάστες ‘αν έρθετε, θα κάνω ό,τι μπορώ για να σας στείλω πίσω. Όμως το πρόβλημα αυτό ξεπερνά κατά πολύ την Ελλάδα, πρέπει να μπει στο παιχνίδι και η Τουρκία… Εμείς δεν πρέπει να δίνουμε αφορμές, αλλά και οι Ευρωπαίοι κάνουν λίγα.

Δεν μπορώ να διανοηθώ έξοδο από τη Σένγκεν, θα είχε πολύ σημαντικές συνέπειες στον τουρισμό.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να δώσουμε σε κανένα ανθέλληνα την ευκαιρία να αναφέρει ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι ελληνικό πρόβλημα».

Για την Νέα Δημοκρατία

«Θέλω να κάνω τη ΝΔ πιο κεντροδεξιά. Ο κ. Γεωργιάδης είναι δεξιός, και είμαστε και δεξιό κόμμα, αλλά είναι μεταρρυθμιστής και ειλικρινής άσχετα αν και μερικές φορές το προσωπικό του ύφος ενοχλεί.

Ο κ. Τσίπρας έανε προσπάθεια για να δώσει στην υποψηφιότητά μου ταξικό χρίσμα… στη Β’ Αθηνών με ψηφίζουν από την Αγία Βαρβάρα μέχρι την Εκάλη και εγώ θέλω να μεγαλώσει το κομμάτι της πίτας για όλους τους πολίτες.

Ήμουν σίγουρος ότι μπορούσα να κερδίσω την προεδρία της ΝΔ, τότε το πίστευαν πολύ λίγοι. Η υποψηφιότητα μου συναντήθηκε με ένα ρεύμα δημιουργικής ανανέωσης, αλλά και ένα ρεύμα της κοινωνίας που θέλει να ακούει μόνο την αλήθεια».

Για το ΕΣΡ

«Το ΕΣΡ πρέπει να καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας του πεδίου των media. Ο κ. Τσίπρας πήρε αρμοδιότητες από το ΕΣΡ και τις πήγε στον κ. Παππά μετά πήγαν στην Βουλή που η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία. Η δουλειά του ΕΣΡ είναι να εξασφαλίζει ποιοτικά εχέγγυα, αλλά και την πολυφωνία».

Για τις πελατειακές σχέσεις

«Δεν αρκεί μόνο να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, πρέπει να νοικοκυρέψουμε και τα του οίκου μας. Δεν μπορεί να έχουμε ωραία γραφεία όταν έχουμε απλήρωτους υπαλλήλους… Θα μεταφέρω τα γραφεία του κόμματος σε μια πιο υποβαθμισμένη περιοχή. Τα χρέη της ΝΔ εξυπηρετούνται, και θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται, αυτό για μένα είναι μη διαπραγματεύσιμο.

Οι μεγάλες πολιτικές οικογένειες είναι ταυτισμένες με την ιστορία του τόπου με τα καλά, αλλά και τα στραβά… Βεβαίως είχαμε πελατειακές σχέσεις… έχω βιώσει την ισχύ τους και έχω υποσχεθεί να πάρω διαζύγιο απ’ αυτές.

Υπήρχαν μετακλητοί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Δείτε τα βιογραφικά τους για τη δουλειά την οποία έκαναν, δεν ήταν συγγενείς και φίλοι».

The post Δεν βιάζεται να γίνει Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα