Δεν πετάμε τις αποδείξεις, αλλά τις ζητάμε

09:12 9/2/2016 - Πηγή: iPop

Να μην τις πετάμε, αλλά να ζητάμε αποδείξεις, ήταν η παρότρυνση του Τρύφωνα Αλεξιάδη μιλώντας το πρωί της Τρίτης σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για απαραίτητες πληρωμές με πλαστικό χρήμα και μέσω τραπεζών, οι οποίες θα εξασφαλίζουν το αφορολόγητο. Ωστόσο, τόνισε πως αυτό θα τεθεί σε ισχύ μετά την ρύθμιση και παρότρυνε τον κόσμο

μέχρι τότε να μην πετάει τις αποδείξεις του και αντιθέτως, να τις ζητάει.

«Δεν είναι δυνατό να υπάρχουν κίνητρα παντού. Είναι πατριωτικό καθήκον όλων να κόβουν ή να ζητούν αποδείξεις», υπογράμμισε ο κ. Αλεξιάδης.

Μέχρι στιγμής μένει ακόμα άγνωστο εάν για το αφορολόγητο θα προσμετρώνται και οι αποδείξεις από ΔΕΚΟ.

Θυμίζουμε πως , σύμφωνα με πληροφορίες, η Κυβέρνηση ετοιμάζει αυστηρές κυρώσεις για όσους έχουν μηχάνημα για κάρτες, αλλά δεν δέχονται πληρωμές με κάρτες.

Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες για την την έκπτωση φόρου, σημείωναν πως αυτή θα επιτυγχάνεται όταν υπάρχουν δαπάνες μέσω πλαστικού χρήματος ή με τραπεζικές συναλλαγές. Σ’ αυτήν την περίπτωση, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα έχουν την δυνατότητα για έκπτωση μέχρι 2.100 ευρώ, και συνεπώς το αφορολόγητο των 9.550 ευρώ.

Για αφορολόγητο, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώσουν δαπάνες μέσω πλαστικού χρήματος, οι οποίες να αντιστοιχούν στο 10% του εισοδήματός τους.

The post Δεν πετάμε τις αποδείξεις, αλλά τις ζητάμε appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα