Δεύτερη αξιολόγηση, χρέος και ΕΣΡ οι επόμενες προκλήσεις της Κυβέρνησης

07:45 19/10/2016 - Πηγή: iPop

Τρία είναι τα βασικά θέματα με τα οποία καλείται να έρθει αντιμέτωπη η Κυβέρνηση το επόμενο διάστημα. Δεύτερη αξιολόγηση, με «καυτό» το ζήτημα των εργασιακών, ελάφρυνση του χρέους αλλά και συγκρότηση του ΕΣΡ.

Ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει το βράδυ της Τετάρτης για τις Βρυξέλλες προκειμένου να παραστεί στη διήμερη Σύνοδο Κορυφής (20-21 Οκτωβρίου), η οποία θα έχει στο επίκεντρό της το προσφυγικό.

Στα πλαίσια της

Συνόδου θα έχει επαφές με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Κυρίαρχα ζητήματα στις συζητήσεις τους θα είναι η δεύτερη αξιολόγηση αλλά και το ελληνικό χρέος.

Κατά την ομιλία του στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, ο Α. Τσίπρας είχε τονίσει πως η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και η ελάφρυνση του χρέους αποτελούν προτεραιότητα της Κυβέρνησης.

Στοχεύουμε να ολοκληρώσουμε άμεσα την δεύτερη αξιολόγηση. Αλλά όπως τηρούμε εμείς τη συμφωνία το ίδιο περιμένουμε και από τους θεσμούς και τους εταίρους μας. Οι ολιγωρίες, η παρέλκυση και οι μεταθέσεις δεν μπορούν και δεν θα γίνουν ανεκτές. Όλοι στην Ευρώπη αναγνωρίζουν ότι το ζήτημα του ελληνικού χρέους πρέπει να επιλυθεί. Ο χρόνος της επίλυσης είναι όμως κρίσιμος. Είναι μέρος της στρατηγικής για την έξοδο από τη κρίση

Διάσκεψη του ΕΣΡ

Στον απόηχο της απόφασης του ΣτΕ ότι οι προσφυγές των καναλιών είναι παραδεκτές, συγκαλείται σήμερα η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν σχετικά πως η απόφαση «ανοίγει τον δρόμο για μια ουσιαστική συζήτηση, το αποτέλεσμα της οποίας θα είναι οριστικό και αμετάκλητο και δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν».

Σκέψεις για ομιλία Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας ενδεχομένως να πραγματοποιήσει ομιλία στη Βουλή λίγο πριν την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες, ενώ στην Ολομέλεια θα συζητείται το ν/σ για την κοινωνική οικονομία.

Η τελική απόφαση για το εάν τελικά θα τοποθετηθεί θα ληφθεί εντός της ημέρας απ’ τον Πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του.

Φήμες ήθελαν τον Πρωθυπουργό να παρεμβαίνει προκειμένου να μιλήσει για το ΕΣΡ στον απόηχο της προσπάθειάς για τη σύγκλησή του και να επαναφέρει το ζήτημα της κατάθεσης της τροπολογίας για τα κανάλια, ωστόσο, κυβερνητικές πηγές σημείωσαν στο iPop.gr πως δεν η παρουσία του Α. Τσίπρα στη Βουλή δεν συνδέεται με το ΕΣΡ, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί και επί του θέματος.

The post Δεύτερη αξιολόγηση, χρέος και ΕΣΡ οι επόμενες προκλήσεις της Κυβέρνησης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα