Χιλιάδες πολίτες στην πορεία από την Πάτρα στην Αθήνα κατά της ανεργίας (Photos & Video)

12:17 3/4/2016 - Πηγή: iPop

Λίγο πριν τις 09:30 το πρωί της Κυριακής ξεκίνησε από την Πάτρα η μεγάλη πορεία ενάντια στην ανεργία, η οποία θα καταλήξει στην Αθήνα.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, είναι επικεφαλής της πορείας, η οποία πραγματοποιείται με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών.

Ο κ. Πελετίδης δήλωσε σχετικά με την πορεία:

Απαιτούμε από την Kυβέρνηση

τη λήψη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση των ανέργων, ενώ με τη συμμετοχή μας στην πορεία, στέλνουμε ελπιδοφόρο μήνυμα ότι δεν περνά η πολιτική που μας θέλει άβουλους, θεατές, πρόβατα έτοιμα να θυσιαστούν χωρίς να πουν λέξη

Ο Δήμαρχος πρόσθεσε πως: «διαμαρτυρόμαστε και διεκδικούμε δουλειά για όλους με δικαιώματα, καθώς και άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων. Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή των ανέργων, η φωνή των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας. Τα 220 χιλιόμετρα της πορείας μας σε 8 ημέρες, είναι δρόμος συμμετοχής, διαμαρτυρίας, διεκδίκησης. Εναντιωνόμαστε στην αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κυβερνήσεων χθες και σήμερα, αυτών που κάνουν κουμάντο στην οικονομία».

Για την ίδια στην πορεία, ο κ. Πελετίδης σημείωσε ότι θα είναι ένα μεγάλο λαϊκό ποτάμι, όπου θα συναντηθούν οι Δήμοι της Αιγιάλειας, του Ξυλοκάστρου, του Κιάτου, του Βέλου-Βόχα, της Κορίνθου, του Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, των Μεγάρων, της Ελευσίνας, του Ασπροπύργου, του Χαϊδαρίου, για να φτάσουμε στην Αθήνα στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή 10 Απριλίου. Θα γίνουν σε όλες τις πόλεις όπου θα διανυκτερεύσουμε, συγκεντρώσεις, συναυλίες, διαδηλώσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις».

Σημειώνεται ότι τους διαμαρτυρόμενους ακολουθούν οχήματα του Δήμου Πατρέων προκειμένου να μπορούν να ξεκουραστούν οι συμμετέχοντες στην πορεία, αλλά και να υπάρχει χώρος αποθήκευσης των αποσκευών.

Καθημερινά λεωφορεία θα μεταφέρουν πολίτες από την Πάτρα στις πόλεις όπου θα γίνονται συγκεντρώσεις, ενώ στις 10 Απριλίου λεωφορεία θα φέρουν τους πολίτες που επιθυμούν στην Αθήνα για την μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

The post Χιλιάδες πολίτες στην πορεία από την Πάτρα στην Αθήνα κατά της ανεργίας (Photos & Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα