Χάνει «έδαφος» η Le Pen λόγω Macron

09:04 9/3/2017 - Πηγή: iPop

«Έδαφος» χάνει η Marine Le Pen, η οποία βλέπει τις πιθανότητες εκλογής της να μειώνονται καθώς ο Emmanuel Macron ανεβαίνει και για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση φαίνεται να βγαίνει νικητής στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Το προβάδισμα του Macron έδειξε δημοσκόπηση

του ινστιτούτου Harris Interactive για λογαριασμό της France Televisions.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας έχει κερδίσει 6 μονάδες μέσα σε δύο εβδομάδας και πλέον είναι στο 26% έναντι του 25% της Marine Le Pen.

Όσον αφορά τον δεύτερο γύρο, ο Macron φαίνεται να επικρατεί με 65% των ψήφων (+5%) έναντι 35% της Le Pen (-5%).

Πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση η οποία έγινε από το Harris Interactive για τη France Televisions αφότου ανακοινώθηκε η συμμαχία ανάμεσα σε Macron – Hollande και Bayrou (πρόεδρος του κεντρώου MoDem).

Απ’ την άλλη, ο Fracois Fillon, ο οποίος έχει δεχθεί πλήγμα λόγω της υπόθεσης με την αργομισθία της συζύγου του, παραμένει στην τρίτη θέση με 20%

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση απάντησαν με βάση το πρόγραμμα του υποψηφίου (63%), την ικανότητά του να φέρει νέες ιδέες (57%), την επιθυμία του να κερδίσει στις εκλογές (56%) και την ειλικρίνεια του (54%).

Το 82% των συμμετεχόντων απάντησαν ότι ενδιαφέρονται (πολύ ή αρκετά) για τις εκλογές, ενώ το 18% απάντησε πως αδιαφορεί.

Photo: AFP

The post Χάνει «έδαφος» η Le Pen λόγω Macron appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα