«Χαμογελάμε γνωρίζοντας ότι εσύ και ο παππούς είστε ξανά μαζί»: Η συγκινητική πρώτη δήλωση του Πρίγκιπα Harry για τον θάνατο της γιαγιάς του, βασίλισσας Ελισάβετ

12:47 12/9/2022 - Πηγή: iPop

Ο Δούκας του Sussex απέτισε φόρο τιμής στην αγαπημένη του γιαγιά, τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’, λέγοντας από τα βάθη της ψυχής του ότι ενώ είναι θλιμμένος, μπορεί «να χαμογελάσει γνωρίζοντας ότι εκείνη και ο παππούς θα είναι ξανά μαζί τώρα, και οι δύο εν ειρήνη».

Ο Δούκας, ο οποίος αυτό το Σαββατοκύριακο βρέθηκε μετά από πολύ καιρό με τον αδερφό του, πρίγκιπα Wiliam και τις συζύγους τους για να συναντήσουν τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί με σκοπό να αποχαιρετήσει την αείμνηστη βασίλισσα, την αποκάλεσε «πυξίδα που καθοδηγεί», της οποίας τα σοφά λόγια αποτελούν παρηγοριά σε

ολόκληρο τον κόσμο.

Σε γραπτή του ανακοίνωση, στην οποία αναφέρθηκε επίσης στον πατέρα του, τον νέο βασιλιά Κάρολο Γ, μίλησε για τις ευχάριστες αναμνήσεις που του έχει αφήσει η γιαγιά του όταν συναντήθηκε με την «αγαπημένη σύζυγό του» και «αγκάλιασε τα αγαπημένα της δισέγγονα».

Ο θάνατος της Βασίλισσας θα αλλάξει για πάντα την Αγγλία. Τι αλλαγές θα δούμε να συμβαίνουν;

Αναλυτικά η πρώτη δήλωση του πρίγκιπα Harry για τη βασίλισσα Ελισάβετ:

«Γιορτάζοντας τη ζωή της γιαγιάς μου, της Αυτού Μεγαλειότητας της Βασίλισσας – το πένθος για την απώλειά της – υπενθυμίζουμε σε όλους μας ότι αποτέλεσε μία πυξίδα που μας καθοδηγούσε, χάρη στη δέσμευσή της στην υπηρεσία και το καθήκον», δήλωσε.

«Απολάμβανε και συνεχίζει να απολαμβάνει τον θαυμασμό και τον σεβασμό παγκοσμίως.

Η ακλόνητη χάρη και η αξιοπρέπειά της παρέμειναν αληθινές σε όλη της τη ζωή και τώρα στην αιώνια κληρονομιά της.

REUTERS

Ας επαναλάβουμε τα λόγια που είπε μετά τον θάνατο του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου, λόγια που μπορούν να προσφέρουν παρηγοριά σε όλους μας τώρα: “Η ζωή, φυσικά, αποτελείται από τους τελευταίους χωρισμούς καθώς και από τις πρώτες συναντήσεις”».

Απευθυνόμενος στην αείμνηστη Βασίλισσα, την οποία πιστεύεται ότι είδε για τελευταία φορά κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της, είπε:

«Γιαγιά, ενώ αυτός ο τελευταίος αποχωρισμός μας φέρνει μεγάλη θλίψη, είμαι για πάντα ευγνώμων για όλες τις πρώτες μας συναντήσεις – από τις πρώτες παιδικές μου αναμνήσεις μαζί σου, μέχρι να σε συναντήσω για πρώτη φορά ως Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, μέχρι την πρώτη στιγμή που γνώρισες την αγαπημένη μου γυναίκα και αγκάλιασες τα αγαπημένα σου δισέγγονα.

Λατρεύω όλες αυτές τις στιγμές που μοιράστηκα μαζί σου, και τις πολλές άλλες ξεχωριστές στιγμές στο ενδιάμεσο.

Λείπεις ήδη πολύ, όχι μόνο από εμάς, αλλά και από όλο τον κόσμο. Τώρα, όμως, έχουμε τη χαρά να τιμούμε τον πατέρα μου στο νέο του ρόλο ως Βασιλιάς Κάρολος Γ’».

REUTERS

Ο Δούκας πρόσθεσε: «Σε ευχαριστώ για τη δέσμευσή σου στα καθήκοντά σου. Ευχαριστώ για τις καλές συμβουλές σου. Σε ευχαριστώ για το χαμόγελό σου. Και εμείς, επίσης, χαμογελάμε γνωρίζοντας ότι εσύ και ο παππούς είστε ξανά μαζί τώρα, και οι δύο μαζί εν ειρήνη».

«Μου χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσω την πραγματικότητα της ζωής χωρίς την γιαγιά» – Η συγκινητική δήλωση του Πρίγκιπα William για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

Η αναφορά του Δούκα στον πατέρα του ακολουθεί το διάγγελμα του Βασιλιά προς το έθνος, το οποίο περιλάμβανε κι ένα μήνυμα «αγάπης» στον πρίγκιπα Harry και τη Meghan καθώς χτίζουν τις νέες τους ζωές στο εξωτερικό. Δεν έκανε συγκεκριμένη αναφορά στη θετή του μητέρα, τη νέα Queen Consort.

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι τα παιδιά του Δούκα και της Δούκισσας του Sussex, ο πρίγκιπας Archie και η πριγκίπισσα Lilibet, βρίσκονταν στο σπίτι τους στην Αμερική όταν πέθανε η βασίλισσα και δεν θα λάβουν μέρος σε καμία δημόσια εκδήλωση μνήμης.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Χαμογελάμε γνωρίζοντας ότι εσύ και ο παππούς είστε ξανά μαζί»: Η συγκινητική πρώτη δήλωση του Πρίγκιπα Harry για τον θάνατο της γιαγιάς του, βασίλισσας Ελισάβετ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χαμογελάμε, Πρίγκιπα Harry, Ελισάβετ,chamogelame, prigkipa Harry, elisavet