#cancelchatpicorg: Κύμα οργής στο Twitter για το site εκδικητικής πορνογραφίας

14:11 2/12/2020 - Πηγή: iPop

Ένα hashtag στα social media μπορεί να γίνει η αφορμή για μια μικρή εξέγερση για τα δικαιώματα των και την πορνογραφία. Το #cancelchatpicorg είναι στα trends στο Twitter κι ήρθε η ώρα να μάθεις τον λόγο.

Το hashtag #cancelchatpicorg κάνει τον γύρο των social media κι είναι στα πρώτα trends στο Twitter (τουλάχιστον αυτή τη στιγμή) κι όχι αδίκως. Ρίχνοντας έστω και μια μικρή ματιά στον κοινωνικό αυτό ιστότοπο θα καταλάβεις πως δεν πρόκειται για κάτι απλό, αλλά για τη διαπόμπευση γυναικών μέσα από ένα site. Άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο ζητούν να “κατέβει” το site chatpicorg που έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες γυναικών κατά βάση σε προσωπικές τους στιγμές χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Όπως καταλαβαίνεις, δεν πρόκειται για ένα ακόμη αδικαιολόγητο παραλήρημα του Twitter.

Ουσιαστική πρόκειται για ένα site εκδικητικής πορνογραφίας (revenge porn) με χιλιάδες γυμνές φωτογραφίες γυναικών να διακινούνται χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Σύμφωνα με όσα γράφονται, αυτοί που αναρτούν το υλικό είναι οικεία πρόσωπα των θυμάτων, όπως πρώην σύντροφοι που θέλουν να εκδικηθούν τις πρώην ερωτικές συντρόφους τους, ανεβάζοντας γυμνές τους φωτογραφίες και άλλες από ερωτικές τους στιγμές χωρίς οι ίδιες να το ξέρουν και να το θέλουν.

Οι χρήστες των social media ζητούν να παρέμβει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Φυσικά και δεν ζητούν κάτι παράλογο, αλλά αντιθέτως το πιο λογικό. Οδεύουμε στο 2021 και συνεχίζουμε να μιλάμε για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών κι όχι μόνο, για τη διαπόμπευσή τους και για πορνογραφία. Δεν πρέπει να ντρέπονται μόνο οι γυναίκες που είδαν γυμνές τους φωτογραφίες στο site αυτό χωρίς να το θέλουν, αλλά όλοι μας που επιτρέπουμε να συμβαίνουν μέχρι και σήμερα τέτοια γεγονότα.

Δεν έχει σημασία αν αυτές οι φωτογραφίες είναι δικές σου ή μιας γνωστής σου, θα μπορούσε να είναι οποιουδήποτε. Το ζήτημα είναι πως κανείς δεν μπορεί να καταπατά τα δικαιώματά σου και να ορίζει τι συμβαίνει στη ζωή σου. Ας δοθεί ένα τέλος σ’ αυτού του είδους τα φαινόμενα!

Ενδεικτικά ακολουθούν μερικά tweets:

Διακινούν φωτογρ. γυναικών χωρίς τη συγκατάθεση τους, τις διαπομπεύουν δίνοντας προσωπικά στοιχεία, όπως ονοματεπώνυμο ή περιοχή, στοχοποιουν χρήστες που γράφουν σ' αυτό το χασταγκ… Τι άλλο πρέπει να γίνει για να αναλάβετε δράση;; @CyberAlertGR @hellenicpolice #cancelchatpicorg

— Mary25 (@MaryMary1425) December 2, 2020

Έπρεπε ήδη να έχει πέσει κ όχι για ακόμα μια φορά να προσπαθούμε για τα αυτονόητα. Πάμε όλοι μαζί να προστατέψουμε κ να προστατευτούμε. #cancelchatpicorg

— Faiouka (@faiouka) December 1, 2020

Είναι απίστευτο το πόσοι άρρωστοι υπάρχουν εκεί έξω που θα εκμεταλλευόντουσαν προσωπικά δεδομένα ανθρώπων και όχι μόνο γυναικών. Θα έπρεπε ήδη να έχει πέσει το σαιτ αλλά δυστυχώς υπάρχει ακόμα, ας βοηθήσουμε όλοι https://t.co/xk6cFU3MDo #cancelchatpicorg

— μαρβελου (@silvertryx) December 2, 2020

Εσύ που ανεβάζεις κι εσύ που χαζεύεις καταλαβαίνεις ότι η επόμενη μπορεί να είναι η μανα/ κόρη/αδελφή σου;
Καταλαβαίνεις ότι επεμβαίνεις με τον χειρότερο τρόπο σε ζωές ΑΛΗΘΙΝΩΝ ανθρώπων;
Θύμισέ μου,ποιος σου έδωσε το δικαίωμα;Από που κι ως που θεωρείσαι Θεός;#cancelchatpicorg

— NaturalBornBlond (@Zygos05) December 2, 2020

Δηλαδή για να καταλάβω υπάρχουν άνθρωποι που υπερασπίζονται τα καθάρματα που έκαναν διακίνηση των φωτογραφιών των κοριτσιών; #cancelchatpicorg

— bricoleuse (@bricoleuse4) December 2, 2020

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο #cancelchatpicorg: Κύμα οργής στο Twitter για το site εκδικητικής πορνογραφίας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα