Μπλόκα και στο Σύνταγμα- Αυξάνονται οι ώρες των αποκλεισμών

07:50 8/2/2016 - Πηγή: iPop

Μπλόκα και στο Σύνταγμα αποφάσισαν οι αγρότες στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Νίκαια. Σ’ αυτό το πλαίσιο, την Παρασκευή οι αγρότες κατεβαίνουν στην πρωτεύουσα με τρακτέρ και λεωφορεία, στήνοντας μπλόκο γύρω από το Σύνταγμα για τρεις ημέρες.

Την ίδια στιγμή, σήμερα Δευτέρα αυξάνονται

οι ώρες των αποκλεισμών στους δρόμους.

Από το πρωί της Δευτέρας, οι αγρότες στα Χανιά έχουν κλείσει την είσοδο στην ΤτΕ με τα τρακτέρ τους, ενώ έχουν υψώσει και πανό στο κτήριο.

Στην σύσκεψη στην Νίκαια, οι αγρότες από τα 68 μπλόκα της χώρας αποφάσισαν πως δεν θα λάβουν μέρος στην συζήτηση που θα γίνει την Τρίτη στην Βουλή με πρωτοβουλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όσον αφορά στο κοινό πλαίσιο των αιτημάτων που διαμορφώθηκε, αυτό επικεντρώνεται στους άξονες:Αφορολόγητο στις 12 χιλιάδες κατ άτομο.Απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού αλλά και κατάργηση φορολογικών μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα για τον κλάδο, όπως επίσης και των τεκμηρίων διαβίωσης.Αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια.Ρύθμιση των κόκκινων δανείων ώστε να μην κατασχεθούν σπίτια.Να μην ισχύσει η φορολογία σε κρασί και τσίπουρο.

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο Μαξίμου και το κυβερνητικό επιτελείο που βλέπει τις αντιδράσεις συνεχώς να οξύνονται, σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζει πλέον όλα τα σενάρια.

Τέλος, να σημειωθεί πως στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν στην Αθήνα αποφάσισαν να μετέχουν και οι αγρότες του Ηρακλείου Κρήτης, οι οποίοι θα μεταβούν στην πρωτεύουσα την Παρασκευή.

The post Μπλόκα και στο Σύνταγμα- Αυξάνονται οι ώρες των αποκλεισμών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα