Άστατος ο καιρός | Ποιες περιοχές θα δουν βροχές;

08:47 15/6/2017 - Πηγή: iPop
| Ποιες

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα, Πέμπτη, με σποραδικές καταιγίδες αρχικά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και σταδιακά στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και από το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων αναμένεται από το απόγευμα και από τα βόρεια.

Πιο αναλυτικά:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αρχικά

αίθριος. Από το μεσημέρι αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βόρεια και από το απόγευμα πιθανόν και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς.

Στη Λέσβο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειων διευθύνσεων 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες αυξημένες νεφώσεις αναμένονται στην ‘Ηπειρο και την δυτική Στερεά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπού θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς.

Στην ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά την Εύβοια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στην Θεσσαλία και σταδιακά στην ανατολική Στερεά. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις πρόσκαιρα 3 έως 5 μποφόρ οι οποίοι σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι δυτικών διευθύνσεων 3 έως 5 μποφόρ και σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος μόνο στα νότια. Στα βόρεια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι βορείων διευθύνσεων 3 έως 5 και τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς.

The post Άστατος ο καιρός | Ποιες περιοχές θα δουν βροχές; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα