Άσε στην άκρη τα βιογραφικά και τις συνεντεύξεις και δούλεψε σ’ αυτό που είναι ο εγγυημένος τρόπος να σε πάρουν στη δουλειά

16:05 28/6/2022 - Πηγή: iPop

Ποιο είναι το ένα και μοναδικό προσόν που κερδίζει όλα τα άλλα και αν ψάχνεις τώρα το «πώς να με πάρουν στη δουλειά» θα σε βοηθήσει πολύ. Έχω γράψει άπειρα άρθρα για το θέμα της δουλειάς, της συνέντευξης, του πώς να πουλήσεις καλά τον εαυτό σου, το πώς να φτιάξεις το βιογραφικό σου, το πώς να αλλάξεις δουλειά σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά για το σημερινό θέμα θαρρώ είναι η πρώτη φορά που γράφω. Υπάρχουν άνθρωποι που θα πας για συνέντευξη που θα σε βάλουν κάτω και θα σου κάνουν ερωτήσεις πάνω στο αντικείμενό της θέσης, θα σε ξεψαχνίσουν και θα δουν κατά πόσο το βιογραφικό σου αντικατοπτρίζει στην

πραγματικότητα σε σένα. Υπάρχουν εργοδότες που το βιογραφικό είναι απλώς ένα κομμάτι χαρτί.

Πώς να με πάρουν στη δουλειά;

Ψάχνεις δουλειά, σε αγγελίες και LinkedIn. Βρήκες αυτή που μοιάζει η ιδανική δουλειά για σένα. Διαβάζεις την αγγελία και όλα αυτά που ζητάει η θέση και σε βλέπεις να έχεις μέλλον σε αυτή τη δουλειά. Σε βλέπεις να δουλεύεις εκεί να παράγεις έργο και να διαθέτεις την ενέργειά σου σε αυτό το εργασιακό περιβάλλον.

Όμως πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σου είναι ότι υπάρχει ο ανταγωνισμός, όσα δεν γνωρίζεις, ότι αυτή η δουλειά είναι που πάντα ονειρευόσουν και ίσως σου λείπει κάτι που κάποιος άλλος είναι πιο άρτια καταρτισμένος από σένα σήμερα οπότε μπορεί να διαλέξουν εκείνον στη φάση των συνεντεύξεων.

Ξέχνα τα βιογραφικά, τις συνεντεύξεις και τα σχετικά, ένα είναι αυτό που κερδίζει τα πάντα. Αν τα βάλεις κάτω δηλαδή ο νικητής όλων είναι αυτό!

FreepikΠοιο είναι το προσόν που κερδίζει τα άλλα

Η χημεία! Η χημεία του ανθρώπου που είναι ένας υπέροχος και λαμπερός άνθρωπος είναι αυτή που κερδίζει σε όλα τα άλλα σημεία. Θέλουμε να έχουμε μια πλήρη προσωπικότητα να δουλεύει μαζί μας. Να είναι φωτεινός και λαμπερός τύπος, να ξέρει τη δουλειά του, να είναι πρόσχαρος. Να μπαίνει σε έναν τόπο και να φωτίζεται ο κόσμος.

Το ακριβώς αντίθετο από το ενεργειακό βαμπίρ δηλαδή, από τον άνθρωπο κλέφτη της ενέργειάς σου. Από τον άνθρωπο που δεν θες για κανέναν λόγο να έχεις στην καθημερινότητά σου ακόμα και αν έχει το πιο τέλειο και πλούσιο βιογραφικό, ακόμα και αν οι γνώσεις του κουμπώνουν τέλεια σε αυτό που ζητάει η θέση.

Και η δουλειά πώς θα γίνει;

Και αν αυτός ο υπέροχος, λαμπερός τύπος δεν ξέρει τη δουλειά; Φαντάζομαι κάτι θα γνωρίζει, αλλά από κει και πέρα είναι και δική σου ευθύνη να τον εκπαιδεύσεις σωστά τον άνθρωπο αυτόν και να μην τον χάσεις από τη ζωή σου. Μην χάσεις την ευκαιρία να δουλεύεις κάθε μέρα με ένα άνθρωπο που θα κάνει εύκολη την καθημερινότητά σου.

Ακόμα και να μην ξέρει πολλά, με τη σωστή καθοδήγηση και εκπαίδευση, συνήθως αυτός ο άνθρωπος κάνει τη δουλειά του καλά και παραπάνω από καλά. Κάνει και δίνει το κάτι παραπάνω. Στη μάχη ανάμεσα σε εκείνον που είναι άρτιος τεχνικά αλλά έχει ξινά μούτρα και βαριά ενέργεια κερδίζει ο άνθρωπος με τη λαμπερή προσωπικότητα.

Αν είσαι από τους τυχερούς που είσαι και άρτια τεχνικά, προσπάθησε να βελτιώσεις και αυτό το κομμάτι αν θες να γίνεις περιζήτητος γιατί μπορείς πραγματικά να το καταφέρεις.

Όχι. Το ότι κάποιος δεν κάνει παράπονο, δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι ευτυχισμένος στη δουλειά του

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Άσε στην άκρη τα βιογραφικά και τις συνεντεύξεις και δούλεψε σ’ αυτό που είναι ο εγγυημένος τρόπος να σε πάρουν στη δουλειά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα