Άρχισε ο συμψηφισμός επιστροφής φόρων και οφειλών

20:32 24/10/2016 - Πηγή: iPop

Ξεκίνησε, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ο αυτόματος συμψηφισμός επιστροφής φόρων και οφειλών των φορολογούμενων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, πάνω από 140.000 φορολογούμενοι που είχαν καταβάλει στην Εφορία 8,73 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα απ’ τις οφειλές τους, εμφανίζονται να έχουν πληρώσει τις βεβαιωμένες οφειλές τους.

Οι υπηρεσίες της ΓΓΔΕ το Σάββατο προχώρησαν στον συμψηφισμό των «υπερεισπράξεων» με βεβαιωμένες ή ληξιπρόθεσμες οφειλές. Οι υπερεισπράξεις σημειώνεται πως προκύπτουν όταν ένας φορολογούμενος έχει πληρώσει περισσότερα από όσα έχουν βεβαιωθεί.

Ολοκληρώθηκε

το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, σε όλες τις Δ.Ο.Υ., μαζική διενέργεια συμψηφισμού με ανοιχτές αρρύθμιστες οφειλές. Ειδικότερα, συμψηφίστηκαν 201.740 υπερεισπράξεις, που αφορούν 141.161 Α.Φ.Μ. και σε συμψηφιζόμενο ποσό 8,73 εκατομμύρια ευρώ

Στους εν λόγω φορολογούμενους αναμένεται να αποσταλεί email απ’ την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να ενημερωθούν μέσω του TAXISnet για τις νέες μειωμένες οφειλές τους.

«Η Γ.Γ.Δ.Ε θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε περισσότερες περιπτώσεις συμψηφισμών με κεντρική επεξεργασία».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει ο συμψηφισμός των επιστροφών του φόρου εισοδήματος με τον ΕΝΦΙΑ.

Όσοι φορολογούμενοι δεν έχουν λάβει ακόμα την επιστροφή φόρου εισοδήματος μέσω τράπεζας ή δεν προχώρησαν μόνοι τους στον συμψηφισμό μέσω της εφορίας, η διαδικασία θα γίνει αυτόματα. Το ποσό της επιστροφής θα συμψηφιστεί με τις επόμενες δόσεις του ΕΝΦΙΑ.

The post Άρχισε ο συμψηφισμός επιστροφής φόρων και οφειλών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα