Απώλεια μαλλιών; Μην πανικοβάλλεσαι, υπάρχουν λόγοι

15:16 12/6/2017 - Πηγή: iPop

Αν χτενίζεις τα μαλλιά σου και χάνεις τούφες ολόκληρες μην πανικοβάλλεσαι. Δεν θα μείνεις καραφλός! Υπάρχουν αρκετοί λόγοι οι οποίοι οδηγούν στην απώλεια μαλλιών.

Σύμφωνα μάλιστα με τον αναπληρωτή καθηγητή δερματολογίας και διευθυντή της μονάδας κλινικής έρευνας στο τμήμα δερματολογίας του Πανεπιστημίου Columbia, Julian Mackay-Wiggan, M.D., ο μέσος άνθρωπος χάνει από 60 έως και 100 τρίχες τη μέρα.

Πριν φρικάρεις λοιπόν ενημερώσου:

Τα μαλλιά σου είναι υπέρ- επεξεργασμένα

Ο συνδυασμός των επιφανειοδραστικών

ουσιών και των θειικών αλάτων που υπάρχουν σε πολλά σαμπουάν και μαλακτικά, μαζί με τα ήδη επεξεργασμένα (κερατίνη, υπερθερμασμένα) μαλλιά μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή απώλεια μαλλιών. Επίλεξε σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα με λιγότερο βλαβερά συστατικά.

Υπερβολικό άγχος

Telogen effluvium είναι η κλινική ονομασία για την απώλεια μαλλιών που εμφανίζεται αφού έχεις περάσει μια δραματική εμπειρία, όπως μεγάλη χειρουργική επέμβαση, εγκυμοσύνη ή ακραίο στρες. Πρόκειται ευτυχώς για μια προσωρινή κατάσταση. Τα μαλλιά σου θα επιστρέψουν στο φυσιολογικό όταν το σώμα σου θα ξεπεράσει την υπερβολική πίεση, γι’ αυτό πρέπει να χαλαρώσεις.

Διατροφή

Όπως ακριβώς το σώμα χρειάζεται μια ισορροπημένη διατροφή με τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά το ίδιο συμβαίνει και με τα μαλλιά σου. Αν σου λείπουν πρωτεΐνες, σίδηρο ή μαγνήσιο είναι πιθανό να παρατηρήσετε τριχόπτωση. Το γιαούρτι, το κοτόπουλο και τα καρύδια θα δυναμώσουν τα μαλλιά σου.

Το «σκληρό» νερό από το ντους σας

Το νερό μπορεί να «στεγνώσει’ τα μαλλιά σου και να τα κάνει περισσότερο εύθραυστα. Παρατηρείται σε σπίτια με πολύ παλαιό σύστημα διανομή νερού. Το ασβέστιο (μια λευκή κρούστα που αναπτύσσεται σε βρύσες, μπανιέρες και νεροχύτες) είναι ένας μεγάλος δείκτης ότι έχετε σκληρό νερό. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα καθαριστικό σαμπουάν για αυτό.

Εάν έχεις θυροειδή

Ο θυροειδής είναι πιθανό να προκαλεί την απώλεια μαλλιών. Τα καλά νέα είναι πως με μια επιτυχή θεραπεία (την οποία μπορεί να σου συνταγογραφήσει ο γιατρός) μπορεί να δυναμώσει η τρίχα.

Εάν έχεις σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

Αυτή η ανισορροπία στις ορμόνες μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης. Έχει ως αποτέλεσμα μεταξύ άλλων, την απώλεια μαλλιών, την αύξηση βάρους, την ακμή, διαταραχές στην περίοδο και την υπερβολική ανάπτυξη τριχών στο σώμα.

The post Απώλεια μαλλιών; Μην πανικοβάλλεσαι, υπάρχουν λόγοι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απώλεια,apoleia