Απολαυστική σοκολατόπιτα με ταχίνι

13:56 7/4/2020 - Πηγή: iPop

Μπαίνουμε στην κουζίνα και φτιάχνουμε σοκολατόπιτα με ταχίνι! Με πολύ απλά υλικά, αυτό το γλυκό είναι ικανό να ξετρελάνει κάθε ουρανίσκο!

Προσθέτοντας το ταχίνι, φτιάχνουμε μια απολαυστική, σιροπιαστή παραλλαγή της αγαπημένης μας σοκολατόπιτας. Εάν θέλεις να κάνεις τη συνταγή πιο υγιεινή, μπορείς να αντικαταστήσεις την ζάχαρη με λίγο μέλι, ώστε να περιλαμβάνει ένα πιο υγιεινό γλυκαντικό.

Υλικά για την σοκολατόπιτα με ταχίνιΓια την σοκολατόπιτα:2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις300 γρ. ταχίνιΧυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια1/2 φλιτζάνι
καστανή ζάχαρη1 κ.γλ. baking powder1 κ.γλ. μαγειρική σόδα6 κ.σ. κακάο1 φλιτζάνι νερό1/4 φλιτζανιού κονιάκΚακάοΓια το σιρόπι:2 φλιτζάνια ζάχαρη2 φλιτζάνια νερόΧυμό από μισό λεμόνιΕκτέλεση:Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη και το κακάο.Σ ένα μικρότερο μπολ βάζουμε το κονιάκ, τον χυμό του πορτοκαλιού και τη σόδα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σόδα και τα προσθέτουμε στο αλεύρι με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το χυμό, το ταχίνι, και το νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο παχύρευστο μείγμα.Βουτυρώνουμε ελαφρά μια φόρμα και ρίχνουμε τη ζύμη. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά.Βγάζουμε τη σοκολατόπιτα από τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα στο ταψί να κρυώσει. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά.Προσθέτουμε στο τέλος το χυμό λεμονιού και βράζουμε γι ακόμα 2 λεπτά.Ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά στη σοκολατόπιτα. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.Δες ακόμα:

Δεν χρειάζεσαι πολλά για μια σοκολατόπιτα, μόνο 3 υλικά!

Photo: Pixabay

Το άρθρο Απολαυστική σοκολατόπιτα με ταχίνι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα