Απογοητευμένος από το ΕΣΥ ο Υπουργός Υγείας

11:01 5/1/2017 - Πηγή: iPop

Την απογοήτευση του για το ΕΣΥ εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του την Πέμπτη.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας σε πρωινή εκπομπή και αναφερόμενος στο ΕΣΥ:

Προφανώς δεν μπορείς να είσαι ικανοποιημένος από τη λειτουργία του συστήματος υγείας σήμερα, αλλά η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη

Το εν λόγω σχόλιο να τονίσουμε, πως πραγματοποιήθηκε στον

απόηχο της δήλωσης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, που την Τετάρτη είχε αναφέρει πως είναι «ικανοποιημένος από την κατάσταση στην υγεία».

Ο κ. Ξανθός υπογράμμισε βέβαια, πως γίνονται βήματα σταδιακής βελτίωσης και αναβάθμισης του ΕΣΥ, πως το κλίμα αλλάζει και τόνισε «η υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ έχει αναστραφεί, οι δαπάνες υγείας ανήλθαν σε 5,1% του ΑΕΠ το 2016, από 4,7% του ΑΕΠ το 2014».

«Το ποσό είναι ανεπαρκές για να αντιμετωπίσει και την αυξημένη ανάγκη που έχει προκαλέσει και η ιδία η κρίση. Η ανάταξη του συστήματος δεν είναι εύκολη υπόθεση» είπε.

Αναφέρθηκε επίσης στη σχέση του με τον κ. Πολάκη εξηγώντας «ο καθένας έχει την ιδιοσυγκρασία του, όλοι κρινόμαστε από τον τόπο που ασκούμε το αξίωμα μας».

Ενώ χαρακτήρισε« απολύτως άστοχη» τη δήλωση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι όποιος δεν έχει λεφτά κινδυνεύει να πεθάνει και επίσης αναγνώρισε πως υπάρχει ζήτημα αξιοποίησης γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Απογοητευμένος από το ΕΣΥ ο Υπουργός Υγείας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα