Απεργιακές κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών μέσα στις Πανελλήνιες;

08:49 11/5/2016 - Πηγή: iPop

Με απεργιακές κινητοποιήσεις ακόμα και μέσα στις Πανελλήνιες φαίνεται πως απειλούν οι εκπαιδευτικοί, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται στις 21 Μαΐου, όταν και θα γίνει η γενική συνέλευση των Προέδρων των τοπικών ενώσεων καθηγητών.

Η ΟΛΜΕ ανακοίνωσε την Τρίτη πως «ο κόσμος της εκπαίδευσης οφείλει να αγωνιστεί

για να σταματήσει την πολιτική περικοπών και της λιτότητας στον χώρο της εκπαίδευσης». Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για τα κενά στα σχολεία, ενώ εκτιμάται ότι η φετινή χρονιά κλείνει με 3.000 κενά εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η ΟΛΜΕ πρόσθεσε στην ανακοίνωσή της:

Το Υπουργείο συστηματικά προσπαθεί να καλύψει τς ανάγκες με εξοικονόμηση ωρών εκπαιδευτικών (κατάργηση υπεύθυνων εργαστηρίων), με διάθεση εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες και τα ΔΙΕΚ, με αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα, με συγχωνεύσεις τμημάτων. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μη πρόσληψη, δηλαδή απόλυση των αναπληρωτών, εκπαιδευτικούς “λάστιχο” να συμπληρώνουν ωράριο σε 4 διαφορετικά σχολεία και βαθμίδες, και πιθανά πλεονάσματα σε ειδικότητες

Το Συντονιστικό Αναπληρωτών – Αδιόριστων Εκπαιδευτικών ασκεί επίσης πιέσεις για απεργία κατά τις Πανελλήνιες, ενώ τονίζει ότι με τη μείωση των ορών από τη νέα χρονιά στα δημοτικά σχολεία, θα μειωθούν κατά πολύ οι προσλήψεις.

The post Απεργιακές κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών μέσα στις Πανελλήνιες; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα