Απαγωγή Αμερικανών πολιτών από Ιρανούς

22:25 19/1/2016 - Πηγή: iPop

Απαγωγή Αμερικανών πολιτών από Ιρανούς φαίνεται πως έγινε στη Βαγδάτη, ύστερα από τα στοιχεία που προκύπτουν από την εξαφάνιση των τριών συνολικά πολιτών.

Σύμφωνα με το Reuters, οι τρεις Αμερικανοί απήχθησαν την προηγούμενη εβδομάδα και κρατούνται από μια σιιτική πολιτοφυλακή, με την κάλυψη του ιρανικού στρατού.

Η πληροφορία έρχεται από δύο μυστικές υπηρεσίες του Ιράν κι ακόμα δύο πηγές της Κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Οι πηγές των ΗΠΑ

δήλωσαν ότι η Ουάσινγκτον δεν είχε κανένα λόγο να πιστεύει η Τεχεράνη είχε εμπλακεί στην απαγωγή και δεν πιστεύουν ότι τα τρία άτομα κρατούνται στο Ιράν, το οποίο συνορεύει με το Ιράκ.

«Είχαν απαχθεί επειδή είναι Αμερικανοί, όχι για προσωπικούς ή οικονομικούς λόγους», είπε μία από τις ιρακινές πηγές πληροφοριών στη Βαγδάτη.

Η απαγωγή φέρεται να έγινε από άγνωστους ενόπλους.

Η ιρακινή Κυβέρνηση έχει παλέψει για να χαλιναγωγήσει τις σιιτικές πολιτοφυλακές, πολλές από τις οποίες πολέμησε ο στρατός των ΗΠΑ μετά την εισβολή του το 2003.

Η εχθρότητα μεταξύ της Τεχεράνης και Ουάσιγκτον χαλάρωσε τους τελευταίους μήνες, με την άρση των οικονομικών κυρώσεων κατά του Ιράν σε αντάλλαγμα με μια συμφωνία για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος και την πρόσφατη ανταλλαγή κρατουμένων.

Να θυμίσουμε πως πρόσφατα υπήρξε ακόμα μια ένταση μεταξύ τω δύο χωρών έπειτα από την κράτηση 10 Αμερικανών ναυτών από τις ιρανικές αρχές, λόγω παραβίασης των ιρανικών χωρικών υδάτων.

Americans missing in Baghdad kidnapped by Iran-backed militia: U.S., Iraqi sources https://t.co/H9ZXfxJ0yy

Reuters World (@ReutersWorld) January 19, 2016

Photo: AP

The post Απαγωγή Αμερικανών πολιτών από Ιρανούς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα