Αντίστροφη μέτρηση για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης

09:45 7/10/2016 - Πηγή: iPop

Στις 12:00 ώρα Ελλάδος θα γίνει η ανακοίνωση του νικητή ή των νικητών του Νόμπελ Ειρήνης.

Ανάμεσα στις συμμετοχές ξεχωρίζει η ελληνική!

Η Αιμίλια Καμβύση, η γιαγιά της Λέσβου, η φωτογραφία της οποίας έκανε τον γύρο του κόσμου, αλλά και ο ψαράς Στρατής Βαλαμιός εκπροσωπούν τους κατοίκους της Λεσβου, σύμφωνα με την πρόταση που έχει κατατεθεί στην επιτροπή της Νορβηγίας.

Οι συμμετοχές είναι συνολικά 376 – 228 άτομα και 148 οργανώσεις. Αξίζει να τονίσουμε ότι πρόκειται για ρεκόρ συμμετοχών.

Ο κ. Βαλαμιός δήλωσε στο Reuters:

«Την Παρασκευή, όταν θα δίνουν το Νόμπελ Ειρήνης, οι βόμβες θα συνεχίζουν να πέφτουν στη Συρία και οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να σκοτώνονται».

Δεν αισθάνομαι ούτε χαρούμενος, ούτε λυπημένος. Ξέρω απλά ότι έκανα το σωστό. Για μήνες έβγαινα με τη βάρκα του ανοιχτά της Μυτιλήνης και αντί για ψάρια, έβγαζα ανθρώπους… είτε ζωντανούς, είτε νεκρούς

Η κ. Καμβύση είχε δηλώσει πριν από καιρό απ’ την πλευρά της: «Θα πεθάνω με τη συνείδησή μου καθαρή. Προσέχαμε τα μωράκια, ό,τι μπορούσαμε. Μαζεύαμε ρούχα. Ήταν πολύς κόσμος εκεί και βοηθούσαν όλοι από το χωριό. Και οι ψαράδες βοηθούσαν πολύ».

Εάν οι κάτοικοι της Λέσβου κερδίσουν το Νόμπελ Ειρήνης, τότε τα 930.000 δολάρια που το συνοδεύουν θα πάνε στα ελληνικά νοσοκομεία.

Photo: Λευτέρης Παρτσάλης

The post Αντίστροφη μέτρηση για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα