Ανοίγουν ξανά τα καταστήματα: Πώς θα ψωνίζουμε από σήμερα; Το ωράριο λειτουργίας και τα μέτρα που ισχύουν αναλυτικά

10:45 5/4/2021 - Πηγή: iPop

Σήμερα, Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, ανοίγει το λιανεμπόριο και οι καταναλωτές θα έχουν και πάλι τη δυνατότητα να κάνουν τα ψώνια τους με συγκεκριμένα μέτρα για τα καταστήματα και εξαιρώντας τις περιοχές της Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας, όπου το λιανεμπόριο θα μείνει κλειστό.

Η χαλάρωση των μέτρων φέρνει και το άνοιγμα της αγοράς με τα καταστήματα λιανικής να σηκώνουν ρολά για να υποδέχονται και πάλι πελάτες. Ανοίγει το λιανεμπόριο,

όμως με αρκετά μέτρα για τα καταστήματα. Ποιοι οι περιορισμοί και πώς θα ψωνίζουμε;

Τα καταστήματα λειτουργούν με τη μέθοδο του click inside (δηλαδή εντός καταστήματος με ραντεβού) και του click away. Και στις δύο περιπτώσεις, δηλαδή, ο πελάτης θα πρέπει να έχει κλείσει ραντεβού με το κατάστημα, είτε για να παραλάβει το προϊόν που έχει ήδη παραγγείλει εκτός του καταστήματος (click away) είτε για να ψωνίσει εντός του καταστήματος (click inside).

Σημειώνεται πως θα ισχύει ο περιορισμός του ενός πελάτη ανά 25 τ.μ. και με μέγιστο αριθμό τους 20 πελάτες, ενώ οι αγορές, εάν δεν έχουν εξοφληθεί ηλεκτρονικά, θα πρέπει να γίνονται μόνο με κάρτα. Η παραλαβή του προϊόντος μπορεί να γίνει και εκτός του καταστήματος.

Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες που θέλουν να πάνε για ψώνια;

Οι πολίτες για να ψωνίσουν θα πρέπει να στείλουν SMS με το ονοματεπώνυμό τους στο 13032, προκειμένου να μπορέσουν να μεταβούν σε κατάστημα εντός Νομού. Το SMS θα έχει διάρκεια τριών ωρών και μπορεί να αποσταλεί μόνο μία φορά ημερησίως. Εάν ο καταναλωτής στείλει από το ίδιο κινητό τηλέφωνο δεύτερη φορά μέσα στην ημέρα μήνυμα στο 13032, τότε λαμβάνει το εξής μήνυμα: «Η μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα δεν είναι εφικτή. Επιτρέπεται μία μετακίνηση ημερησίως».

Στο SMS στο 13032 ο χρήστης αναγράφει μόνο το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση κατοικίας του ενώ η απάντηση που λαμβάνει σε περίπτωση έγκρισης είναι «Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα».

Επιπλέον, οι πολίτες πέρα από το να έχουν στείλει μήνυμα στο 13032 θα πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο και να φέρουν μαζί τους αποδεικτικό του ραντεβού τους, όπως για παράδειγμα SMS ή e-mail online παραγγελίας ή πληρωμής.

Ωράριο λειτουργίας καταστημάτων

Σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, προβλέπεται προαιρετικό διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τις 7 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Σάββατο και απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ανοίγουν ξανά τα καταστήματα: Πώς θα ψωνίζουμε από σήμερα; Το ωράριο λειτουργίας και τα μέτρα που ισχύουν αναλυτικά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα