Ανησυχείς για τυχόν κρυφές κάμερες σε ξενοδοχεία και Airbnb; Μάθε πώς να τις εντοπίζεις με αυτούς τους τέσσερις απλούς τρόπους

15:43 10/8/2022 - Πηγή: iPop

Καλοκαιράκι, μπάνια, ξεκούραση, διακοπές σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια και πάει λέγοντας! Όλα τέλεια μέχρι εδώ. Όλοι μας έχουμε σκεφτεί, ωστόσο, έστω και φευγαλέα, το ενδεχόμενο να υπάρχουν κρυφές κάμερες στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που μένουμε και κανείς δεν θα ήθελε οι προσωπικές του στιγμές να βρεθούν στα χέρια του λάθος ανθρώπου. Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να τις εντοπίσεις, κανένας από τους οποίους δεν απαιτεί περισσότερο από λίγο χρόνο και προσπάθεια και ενδεχομένως ένα smartphone στα χέρια σου.

Όσα δε γνωρίζεις για την καθαριότητα στα ξενοδοχεία!

Χρήσιμοι τρόποι
για να εντοπίσεις αν υπάρχουν κρυφές κάμερες στα ξενοδοχείαΞεκίνα με μια γενική ματιά στο χώρο

Το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσεις όταν ψάχνεις για μια κρυφή κάμερα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σου ή στο Airbnb είναι με έναν φυσικό έλεγχο. Να θυμάσαι ότι για να είναι αποτελεσματικές, οι κάμερες χρειάζονται τρία πράγματα: οπτική επαφή με οτιδήποτε καταγράφουν, αρκετό φως και μια αξιόπιστη πηγή ενέργειας.

Τέτοιου είδους κάμερες είναι συνήθως κρυμμένες μέσα σε ένα καθημερινά αντικείμενα που δεν θα εγείρουν υποψίες. Δεδομένου ότι απαιτούν σταθερή τροφοδοσία, πολλές κρυφές κάμερες τοποθετούνται σε μια ηλεκτρονική συσκευή με ένα υπάρχον καλώδιο.

Παρακάτω είναι μια λίστα με αντικείμενα που χρησιμοποιούνται συνήθως για την απόκρυψη μιας κάμερας:

Ανιχνευτής καπνού Αισθητήρας συναγερμού Τηλέφωνο Επιτραπέζιο ή όρθιο φωτιστικό Πρίζα Ρολόι τοίχουΚαθρέφτηςΞυπνητήρι DVD player Χρησιμοποίησε το κινητό σου

Εάν μια βασική επιθεώρηση δεν εντόπισε τίποτα, ήρθε η ώρα να βγάλεις το τηλέφωνό σου. Η εύρεση κρυφών καμερών με το smartphone μπορεί να γίνει με δύο διαφορετικούς τρόπους: σάρωση του δικτύου υπολογιστών και χρήση του φακού και της κάμερας του τηλεφώνου για φυσική ανίχνευση.

Όλες οι κάμερες έχουν φακό και όλοι οι φακοί αντανακλούν το φως σε κάποιο βαθμό. Ως αποτέλεσμα, ένας από τους ευκολότερους ελέγχους που μπορείς να κάνεις για μια κρυφή κάμερα είναι απλά να κλείσεις τις κουρτίνες, να σβήσεις τα φώτα και να χρησιμοποιήσεις τον φακό του τηλεφώνου για να αναζητήσεις ενδεικτικές αντανακλάσεις εκεί που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.

Κατέβασε μια εφαρμογή για τη σάρωση του εξοπλισμού εγγραφής

Δεν έχεις ορατά σημάδια κρυφών συσκευών στο δωμάτιό σου και εξακολουθείς να το έχεις άγχος; Είτε έχει Android συσκευή, είτε Apple, υπάρχουν εφαρμογές που μπορείς να κατεβάσεις, οι οποίες σαρώνουν για συχνότητες που χρησιμοποιούνται από τον εξοπλισμό εγγραφής. Κάποιες από αυτές τις εφαρμογές είναι δωρεάν και άλλες επί πληρωμή.

Σάρωση δικτύων για κρυφές κάμερες

Εάν μία κρυφή κάμερα είναι συνδεδεμένη στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi στο οποίο σου έχει δοθεί πρόσβαση, υπάρχουν διάφορες εφαρμογές smartphone που μπορούν να σε βοηθήσουν να την εντοπίσεις.

Αυτή η τεχνική είναι πιο χρήσιμη σε ένα Airbnb παρά σε ένα ξενοδοχείο, καθώς πιθανότατα θα υπάρχουν πολύ λιγότερες συσκευές συνδεδεμένες στο δίκτυο. Μόλις συνδεθείς στο Wi-Fi, ενεργοποίησε τον σαρωτή δικτύου και άφησέ το να κάνει τη δουλειά του.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ανησυχείς για τυχόν κρυφές κάμερες σε ξενοδοχεία και Airbnb; Μάθε πώς να τις εντοπίζεις με αυτούς τους τέσσερις απλούς τρόπους εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανησυχείς, Airbnb Μάθε,anisycheis, Airbnb mathe