Αν είσαι αριστερόχειρας είσαι και κακότυχος!

17:35 3/12/2014 - Πηγή: iPop

Εδώ και πολλά χρόνια μαίνεται η διαμάχη μεταξύ των ατόμων που γράφουν με το αριστερό χέρι και των ατόμων που γράφουν με το δεξί. Ο κόσμος μας είναι φτιαγμένος «δεξιά» (δεν μιλάμε για πολιτική!). Και όντως είναι, ας είσαι αριστερόχειρας ζορίζεσαι να συνηθίσεις τον «δεξιό» κόσμο και ίσως σου πάρει χρόνια να προσαρμοστείς.

Βέβαια για να νιώσουν κάπως καλύτερα οι αριστερόχειρες τα τελευταία χρόνια κυκλοφορεί η φήμη ότι οι αριστερόχειρες είναι πιο έξυπνοι και πιο δημιουργικοί από τους δεξιόχειρες. Και για να νιώσουν ακόμα καλύτερα συχνά-πυκνά αναφέρονται διάσημοι άνθρωποι που πέτυχαν στον τομέα

τους και ήταν αριστερόχειρες όπως ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Μιχαήλ Άγγελος , ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο Πελέ ή ο Μπάρακ Ομπάμα. Όμως η επιστήμη λέει ότι ,στατιστικά, οι αριστερόχειρες ζουν 10 χρόνια λιγότερο από τους δεξιόχειρες.

Τώρα έρχεται μια νέα έρευνα για να αποτελειώσει τους αριστερόχειρες. Σύμφωνα λοιπόν, με πρόσφατη έρευνα αν είσαι αριστερόχειρας είσαι και κακότυχος. Την έρευνα έκανε ο Joshua Goodman, οικονομολόγος στο Kennedy School του Χάρβαρντ και αναφέρει ότι οι αριστερόχειρες έχουν πάρα πολλά μειονεκτήματα σε σχέση με τους δεξιόχειρες.

Ο Goodman για την μελέτη αυτή συνέλεξε στοιχεία από την Αμερική και το Ηνωμένο Βασίλειο. Σε σχέση με τους δεξιόχειρες, οι αριστερόχειρες υστερούν σε μεγάλο βαθμό σε γνωστικές δεξιότητες. Επίσης οι αριστερόχειρες έχουν προβλήματα συμπεριφοράς και παρουσιάζουν πιο συχνά προβλήματα μαθησιακής φύσεως. Οι περισσότεροι αριστερόχειρες έχουν δυσλεξία και επιλέγουν επαγγέλματα που δεν χρειάζεται να ασκήσουν τις γνωστικές του δεξιότητες.

Το ερώτημα είναι γιατί οι αριστερόχειρες έχουν τόσα μειονεκτήματα;

Ο Goodman ισχυρίζεται ότι όλα γίνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Υπάρχουν αριστερόχειρες που γίνονται αριστερόχειρες λόγω DNA και υπάρχουν και αριστερόχειρες που η επιλογή του «δυνατού τους χεριού» γίνεται ύστερα από τραυματισμό της μήτρας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ο ερευνητής παρατήρησε ότι οι αριστερόχειρες που γεννήθηκαν από μητέρα που ήταν επίσης αριστερόχειρας δεν είχαν πρόβλημα στην γνωστική τους ικανότητα.

Ο τραυματισμός στη μήτρα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσει στο έμβρυο νευρολογική βλάβη και το παιδί να γίνει αριστερόχειρας. Παρόλο αυτά βέβαια, ο Goodman εξηγεί ότι η διαφορά μπορεί να φανεί στον εγκέφαλο του κάθε ανθρώπου, δηλαδή πιο ημισφαίριο του εγκεφάλου λειτουργεί καλύτερα. Αλλά το ποια είναι η βασική διαφορά μεταξύ αριστερόχειρων και δεξιόχειρων ανθρώπων εξακολουθεί να είναι σχετικά ανεξήγητο.

The post Αν είσαι αριστερόχειρας είσαι και κακότυχος! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα