Αλλάζουν όλα στην έκτακτη εισφορά- Αύξηση του ανώτατου συντελεστή για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό;

08:04 18/2/2016 - Πηγή: iPop

Για μια ακόμα φορά φαίνεται πως θα αλλάξουν όλα τα δεδομένα στην έκτακτη εισφορά, με την Κυβέρνηση να σκέφτεται την αύξηση από 8% σε 10% του ανώτατου συντελεστή προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό του 2016.

Πληροφορίες αναφέρουν πως θα καθιερωθούν οριακοί συντελεστές που θα επιβάλλονται σε κλιμάκια ανάλογα με εκείνα της κλίμακας φορολογίας εισοδήματος.

Πηγές από τις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς τονίζουν πως η εισφορά θα επιβάλλεται στα κλιμάκια εισοδήματος,

με τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα να μην δέχονται κάποια επιβάρυνση.

Οι συγκεκριμένες αλλαγές φαίνεται πως θα γίνουν προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό του 2016.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει να επιμένει στο να αυξηθούν οι συντελεστές φορολογίας εισοδήματος, με τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς με εισόδημα πάνω από 30-35.000 ευρώ να σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους ελεύθερους επαγγελματίες με μεγάλα εισοδήματα αλλά και για εκείνους που έχουν έσοδα από ενοίκια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Θεσμοί προτείνουν να καταργηθεί ή να μειωθεί η έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Ωστόσο, η κατάργηση του αφορολόγητου αποτελεί κόκκινη γραμμή για την Κυβέρνηση.

Μπορεί το οικονομικό επιτελείο να έχει διαψεύσει τις αναδρομικές αλλαγές στην φορολογία εισοδήματος, όμως οι δανειστές φαίνεται να πιέζουν για αλλαγές στους συντελεστές ακόμα και για τα εισοδήματα του 2015.

Ο Γιώργος Σταθάκης σε δηλώσεις του το πρωί της Πέμπτης διέψευσε το σενάριο για αναδρομική έκτακτη εισφορά, λέγοντας όμως πως πρέπει να αυξηθεί το πλεόνασμα.

The post Αλλάζουν όλα στην έκτακτη εισφορά- Αύξηση του ανώτατου συντελεστή για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα