Αλλάζει τα δεδομένα για το κλείσιμο της αξιολόγησης ο Ρέγκιλινγκ

13:34 5/4/2016 - Πηγή: iPop

Ενώ οι μέχρι τώρα προβλέψεις και από ελληνικής αλλά και από ευρωπαϊκής πλευράς ήθελαν το κλείσιμο της αξιολόγησης να τοποθετείται χρονικά στο τέλος του Απριλίου πριν δηλαδή από το Πάσχα το πρωί της Τρίτης ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, άλλαξε τα δεδομένα.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις την Τρίτη ο Κλάους Ρέγκλινγκ εκτίμησε την άποψη του πως το κλείσιμο της αξιολόγησης είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαΐου.

υπενθυμίσουμε πως, όπως επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας «η επιτυχής αξιολόγηση συνιστά προϋπόθεση τόσο για την εκταμίευση περαιτέρω χρημάτων προς την Αθήνα, όσο και για την έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

Παράλληλα, μόλις πριν από λίγα εικοσιτετράωρα αξιωματούχοι του ΔΝΤ αλλά και της Κομισιόν επισήμαναν πως αποτελεί στόχο το κλείσιμο της αξιολόγησης έως τις 15 Απριλίου.

Αιχμές για την ελληνική Κυβέρνηση:

Εκτός από την αναφορά του στο κλείσιμο της αξιολόγησης ο Κλαόυς Ρέγκλινγκ άφησε και αιχμές κατά της ελληνικής Κυβέρνησης επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

Η ικανότητα των ελληνικών αρχών να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις του προγράμματος, είναι πιθανώς η πλέον αδύναμη στην Ε.Ε.

photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Αλλάζει τα δεδομένα για το κλείσιμο της αξιολόγησης ο Ρέγκιλινγκ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα