Αλέξης Τσίπρας : Η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάκαμψη το τρίτο τρίμηνο του 2016

12:46 10/3/2016 - Πηγή: iPop

Κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον ΓΓ του ΟΟΣΑ, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ.Τσίπρας, υπογράμμισε πως θα υπάρξει οικονομική ανάκαμψη της χώρας, το τρίτο τρίμηνο του 2016.

Παράλληλα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός επεσήμανε, πως «βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, η οποία θα δώσει το έναυσμα για την έναρξη ουσιαστικών

συζητήσεων για την απομείωση του χρέους».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε πως τα συμπεράσματα του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία θα ενισχύσουν την επιχειρηματολογία της Ελλάδας, στις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, οι εξελίξεις αυτές, θα έχουν αλυσιδωτές θετικές αντιδράσεις, προκειμένου να επιτευχθεί ανάπτυξη στο τρίτο τρίμηνο του 2016, αλλά και να υπάρξει δυνατότητα, οριστικής άρσης των capital controls.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον γ.γ του ΟΟΣΑ Α.Γκουρία συζητήθηκε ακόμα και το ζήτημα της ανάκαμψης βάσει κοινωνικής δικαιοσύνης.

Από τη μεριά του ο Α.Γκουρία, επεσήμανε πως η Ελλάδα, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως η χώρα μπορεί να στηρίζεται στον ΟΟΣΑ.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με δυσκολίες, όμως μπορείτε να συνεχίσετε να στηρίζεστε στον ΟΟΣΑ, ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Γκουρία, ενώ αναφερόμενος στο ελληνικό χρέος, ο ίδιος δήλωσε πως «χρειάζονται χαμηλότερες ροές για την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους».

Ο ΓΓ του ΟΟΣΑ, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου σημείωσε ακόμα, πως η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις και άμεση εφαρμογή αυτών, προκειμένου να ανακτήσει τις απώλειες, που είχε λόγω της οικονομικής κρίσης.

«Τα τελευταία έξι χρόνια η Ελλάδα έχει περάσει από μία άνευ προηγουμένου οικονομική ύφεση», σημείωσε ο Α. Γκουρία, επισημαίνοντας, πως η υψηλή αβεβαιότητα η οποία σχετίζεται με τις παρατεταμένες διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς, έθεσε πάλι στην ελληνική οικονομία αρνητικό πρόσημο για το 2015. Παρ’ όλα αυτά, όπως δήλωσε, τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο Άνχελ Γκουρία, υποστήριξε, πως καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μια τέτοια πρόκληση μόνη της και πως σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει σημαντική βοήθεια.

Υπενθυμίζουμε, πως κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Μαξίμου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο ΓΓ του ΟΟΣΑ, έστρεψαν την προσοχή τους, τόσο στις εκκρεμότητες του ελληνικού προγράμματος, όσο και στις προκλήσεις, που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα μας στο προσφυγικό.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε αναφερόμενος στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας: «Μετά από όλα αυτά χρόνια ύφεσης είναι σημαντικό να υπάρξει ανάκαμψη και να βρεθεί ο τρόπος, ώστε η ανάκαμψη αυτή να περιλαμβάνει όλες τις πτυχές και όλες τις διαστάσεις», ενώ από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ επισήμανε: «Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε μια οδό σύγκλισης. Από τη μια πλευρά βρίσκονται τα οικονομικά ζητήματα όμως στο κέντρο πρέπει να μπουν και οι κοινωνικές διαστάσεις και πρέπει και αυτές να συμπεριληφθούν στην ανάπτυξη».

photo:Nikos Libertas/SOOC

The post Αλέξης Τσίπρας : Η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάκαμψη το τρίτο τρίμηνο του 2016 appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα