Ακόμα μια φορά νικητής ο Βούτσιτς στις εκλογές στη Σερβία

09:30 25/4/2016 - Πηγή: iPop

Ο Πρωθυπουργός Βούτσιτς κατάφερε ακόμα μια μεγάλη νίκη στις πρόωρες εκλογές που έγιναν στη Σερβία, εξασφαλίζοντας μ’ αυτό τον τρόπο ακόμα 4 χρόνια στη διακυβέρνηση της χώρας.

Πολιτική επιδίωξη του Πρωθυπουργού είναι η ένταξη της Σερβίας στην Ε.Ε. ωστόσο, θα κληθεί να αντιμετωπίσει την αντιπολίτευση η οποία τάσσεται κατά της ένταξης της χώρας στην Ένωση και επιθυμεί μεγαλύτερες διασυνδέσεις με τη Ρωσία.

Ο

Βούτσιτς σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών, στις οποίες κατάφερε ποσοστό κάτι λιγότερο από 50%, τόνισε:

Αυτό είναι ένα ιστορικό αποτέλεσμα, να παίρνεις περισσότερες ψήφους σε απόλυτους αριθμούς και σε ποσοστό σε σχέση με 2 χρόνια πριν όταν ξεκινήσαμε δύσκολες μεταρρυθμίσεις. Το σημερινό αποτέλεσμα υποστηρίζει σθεναρά τη Δημοκρατία μας, τις διπλωματικές προσπάθειες και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

Αυτό που αξίζει να τονιστεί είναι ότι στις εκλογές επανήλθε το υπερεθνικιστικό Ριζοσπαστικό Κόμμα του Βόισλαβ Σέσελι, τον οποίο αθώωσε το δικαστήριο του ΟΗΕ στη Χάγη για τα εγκλήματα που είχε κάνει το 1990 κατά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Το κόμμα τελικά ήρθε τρίτο με ποσοστό 7,8%.

The post Ακόμα μια φορά νικητής ο Βούτσιτς στις εκλογές στη Σερβία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα