Αισιοδοξία Δραγασάκη για την επόμενη μέρα

12:17 10/1/2016 - Πηγή: iPop

Αισιόδοξος φάνηκε για την πορεία των πραγμάτων από εδώ και στο εξής, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης.

Ο ίδιος τόνισε ότι για την μεταμνημονιακή Ελλάδα χρειάζεται κοινωνική συνοχή προκειμένου να υπάρξουν νέοι όροι για την επιβίωση και την ευημερία του λαού.

Όσον αφορά το χρέος, ο κ. Δραγασάκης

τόνισε ότι χρειάζεται λύση ευρωπαϊκή: «Δεν μπορεί να υπάρχει ενιαίο νόμισμα, με διαφορετικά καθεστώτα επιτοκίων και δανεισμού. Αν οι ηγέτες της Ευρώπης, δεν θέλουν να προχωρήσουμε τώρα σε μια ριζική λύση, αναπόφευκτα θα πάμε σε μία λύση μεταβατική, η οποία θα εξασφαλίσει ότι το χρέος και οι δαπάνες εξυπηρέτησής του δεν θα αποτελούν, όπως συμβαίνει σήμερα, εμπόδιο στον μακροχρόνιο δανεισμό, τις επενδύσεις και την άσκηση κοινωνικής πολιτικής».

Μετά την ανακεφαλαιοποίηση και την αύξηση της ρευστότητας, «ο ρόλος του τραπεζικού συστήματος στη χρηματοδότηση των επενδύσεων μπορεί και πρέπει να γίνει πιο ενεργητικός».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης τόνισε ότι μέσα στον Ιανουάριο θα ψηφιστεί ο αναπτυξιακός νόμος και για τις μικές και μεσαίες επιχειρήσεις υπογράμμισε πως «σημαντική ώθηση θα δώσει ο μετασχηματισμός του ΕΤΕΑΝ σε αναπτυξιακό θεσμό, όπως και η ολοκλήρωση της δημιουργίας αναπτυξιακής τράπεζας. Εντός του έτους θα διαμορφωθούν ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου να αξιοποιηθούν πόροι του ΕΣΠΑ και άλλων φορέων».

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Αισιοδοξία Δραγασάκη για την επόμενη μέρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα