Αιχμές Κατρούγκαλου για πολιτικούς κύκλους που δεν επιθυμούν το κλείσιμο της αξιολόγησης

11:29 27/12/2016 - Πηγή: iPop

Την πεποίθηση του, πως η Κυβέρνηση θα μπορέσει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της εξέφρασε ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος τόνισε, πως υπάρχουν πολιτικοί κύκλοι που δεν επιθυμούν το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Παράλληλα, ο Γ. Κατρούγκαλος σημείωσε, πως στη ρητορική της Κυβέρνησης είναι ότι «θα προσπαθήσει να εξουδετερώσει όσες δεσμεύσεις είναι ακραία νεοφιλελεύθερες με δικής μας έμπνευσης μέτρα».

Ο αν. Υπουργός εστίασε στις παροχές Τσίπρα στους συνταξιούχους υπογραμμίζοντας «δεν είχαμε

υποχρέωση να πάρουμε την άδεια, υπήρχε μόνο ενημέρωση».

Για το ασφαλιστικό:

Για ακόμα μια φορά ο Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε πως το ασφαλιστικό έχει κλείσει παρά το γεγονός ότι ΔΝΤ και Γερμανικό ΥΠΟΙΚ επιμένουν στο θέμα αυτό και χαρακτηριστικά είπε: «Πρόκειται για ακραίους παίχτες που είτε είναι σημαιοφόροι του νεοφιλελευθερισμού όπως το ταμείο είτε ευαγγελίζονται ίσως ακόμα εξόδους από το ευρώ και μικρότερη ευρωζώνη».

Για τον Β. Σόιμπλε:

Αναφερόμενος στο Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας ο Γ. Κατρούγκαλος εξήγησε πως δεν επιθυμεί να προβεί σε δίκη προθέσεων για το αν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θέλει εκλογές και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αλλά, ωστόσο, μίλησε για δύο σταθερές τονίζοντας:
«η μια έχει απέχθεια σε ό,τι είναι αριστερό σε διακυβέρνηση στην Ευρώπη και γι αυτό η κεντροαριστερά στην Ευρώπη οργανώνει μια κοινή στρατηγική και η δεύτερη έχει να κάνει με την ιδεολογία του κ. Σόιμπλε που θέλει την ευρωζώνη μικρότερη, μια πυρηνική ευρωζώνη».

Για την αξιολόγηση:

Στο τέλος της συνέντευξης του ο Γ. Κατρούγκαλος σημείωσε μιλώντας για την αξιολόγηση «υπάρχουν ακραίοι πολιτικοί κύκλοι που δεν θέλουν να κλείσει η αξιολόγηση αλλά εγώ από την εμπειρία που είχα συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό στην Ευρώπη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διαπιστώνω ότι μια διαφορά σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι ο Σόιμπλε δεν έχει την πλειοψηφία στην ΕΕ αλλά ελέγχει το Eurogroup που δεν είναι θεσμικό όργανο. Aυτή είναι η διαφορά και γι’ αυτό η αξιολόγηση θα κλείσει».

photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Αιχμές Κατρούγκαλου για πολιτικούς κύκλους που δεν επιθυμούν το κλείσιμο της αξιολόγησης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα