Αυξάνεται η ανησυχία των Ελλήνων για το μέλλον των παιδιών τους

13:12 14/12/2016 - Πηγή: iPop

Την έντονη ανησυχία τους αλλά και τον προβληματισμό σχετικά με το μέλλον των παιδιών τους και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η παρατεταμένη ύφεση δεν μπορούν να κρύψουν οι Έλληνες γονείς.

Σύμφωνα με το «Βαρόμετρο Φόβου και Ανησυχιών», που καταρτίζει η εταιρεία δημοσκοπήσεων «Interview» η σχετική έρευνα που αποκαλύπτει τους φόβους των γονιών πραγματοποιήθηκε τον φετινό Δεκέμβριο και γι΄αυτή ελήφθη δείγμα 500 ατόμων απ’ όλη τη χώρα.

Τονίζουμε, πως η έρευνα αναφέρει ότι από την κλίμακα από το ένα έως το

δέκα οι Έλληνες είναι πολύ προβληματισμένοι για την κρίση χρέους, που αντιμετωπίζει η χώρα και δίνουν σχετική βαθμολογία 8,0. Το προηγούμενο έτος να σημειωθεί, ότι οι πολίτες της χώρας είχαν δώσει τη βαθμολογία του 7,7.

Την ίδια στιγμή, οι Έλληνες δείχνουν να ανησυχούν ακόμη περισσότερο για την ύφεση και έτσι της δίνουν 8,7 (ενώ πέρυσι είχαν δώσει ως βαθμολογία το 8,3).

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος από τους φόβους των Ελλήνων;

Στην λίστα των φόβων πρώτος είναι ο προβληματισμός αλλά και η αγωνία των γονιών για το μέλλον των παιδιών τους που συγκεντρώνει το 8,8 (έναντι στο 8,2 που παρατηρήθηκε το 2016).

Για το ζήτημα των προσφυγικών ροών:

Το ζήτημα των προσφυγικών ροών αξιολογείται με 8,1 (έναντι 7,7 το 2016), ενώ για τη θέση εργασίας ή ακόμα και την επιβίωση της επιχείρησής τους, οι πολίτες προσδιορίζουν τον φόβο τους στο 7.

The post Αυξάνεται η ανησυχία των Ελλήνων για το μέλλον των παιδιών τους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα