Αυτός είναι ο σωστός τρόπος ξυρίσματος!

13:02 6/5/2014 - Πηγή: iPop

Μπορεί στη μόδα να είναι το αξύριστο λουκ, ξέρεις αυτό το σ του παπά με τα μούσια να καλύπτουν μέχρι και τον αφαλό σου. Δυστυχώς, στη δουλειά πρέπει να πηγαίνεις ξυρισμένος. Ξέρεις ποιος είναι ο σωστός τρόπος ξυρίσματος, για να μην βγαίνεις πετσοκομμένος και με μάγουλο γυαλόχαρτο;

Αφού αποφάσισες να πάρεις το ξυραφάκι, κάντο κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά το ντους, καθώς ο ζεστός ατμός διευκολύνει το ξύρισμα. Τώρα, αν δεν έχεις χρόνο, πάρε μία ζεστή βρεγμένη πετσέτα και άπλωσε την στο πρόσωπό σου. Ούτε γι αυτό έχεις χρόνο; Βρέξε το πρόσωπο σου με ζεστό νερό!Άπλωσε το σαπούνι ή τον αφρό ξυρίσματος,
κάνοντας μασάζ στο πρόσωπό σου και άφησέ το ένα ή δύο λεπτά.Πάρε ένα καινούργιο ξυραφάκι (αν χρησιμοποιείς μίας χρήσεως) και ξεκίνα να ξυρίζεις 10. Με βάση την κατεύθυνση της τρίχας, καθώς έτσι θα επιτύχεις μικρότερη πίεση στην τρίχα και θα αποφύγεις τους τραυματισμούς. Αν χρειαστεί να περάσεις πάνω από το ίδιο σημείο δεύτερη φορά, βάλε μεγάλη ποσότητα αφρού.Μετά το ξύρισμα, ξέπλυνε με κρύο νερό.Τέλος, βάλε ένα χαλαρωτικό aftershave balm χωρίς αλκοόλ. Η ενυδατική λοσιόν ή το aftershave τζελ θα βοηθήσει το δέρμα σου να φαίνεται πιο υγιές και νεανικό. Ξεκίνα από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του προσώπου, όπως ο λαιμός και το κάτω μέρος από το πιγούνι.Tips!

1. Απέφυγε να χρησιμοποιήσεις ξυραφάκι με θαμπή λεπίδα, ουσιαστικά ούτε καλά θα ξυριστείς καθώς δεν θα είναι καλά ακονισμένο και υπάρχουν μεγαλύτερες περιπτώσεις να μολυνθείς καθώς το θάμπωμα δείχνει ότι η λεπίδα είναι παλιά.

2. Χρησιμοποίησε πινέλο για να απλώσεις τον αφρό ή το σαπούνι. Το πινέλο ξυρίσματος αφαιρεί το νεκρό δέρμα από το πρόσωπό πριν το ξύρισμα και βοηθά στο σωστό μεγάλωμα της τρίχας.

The post Αυτός είναι ο σωστός τρόπος ξυρίσματος! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα