Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που μας νοιάζει η κουλτούρα του Cancel Influencers

19:57 24/1/2022 - Πηγή: iPop

Γιατί ασχολούμαστε με τους ινφλουένσερς; Το έχεις σκεφτεί; Εδώ και μια εβδομάδα τρεντάρει στο Twitter το Hashtag #cancel και τα ονόματα των σύγχρονων ατόμων με επιρροή. Γιατί μας γαργαλάει να μπούμε να δούμε τι γράφει ο καθένας για όλους αυτούς και γιατί μπαίνουμε στη διαδικασία να ασχοληθούμε με τους Ινφλουένσερς και τι απάντησαν στον λογαριασμό τους.

Γιατί ασχολούμαστε με τους Ινφλουένσερς;

Δεν μιλάω για τους celebrities, που και αυτοί κατά καιρούς μπαίνουν

στο στόχαστρο, αλλά για τον τύπο της διπλανής πόρτας που διάλεξε μια μέρα να ανοίξει την πόρτα της ζωής του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και να βάλει μέσα το πανελλήνιο και αυτό τελικά του έδωσε χρήματα. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν ένα παιδί σαν εμένα και εσένα, που το ήξερε μόνο η μαμά του. Έκανε όμως τα αστεία του, έδειξε λίγο την καθημερινότητά του και έτσι απέκτησε δύναμη μέσω των ανθρώπων που τον ακολουθούν.

Ξαφνικά το άτομο αυτό κάνει τον εαυτό του personal brand αφήνει τη δουλειά που έχει και βγάζει λεφτά από αυτό το επάγγελμα. Το θέμα είναι ότι από ένα σημείο και μετά όλοι αυτοί που ακολουθούν τους ανθρώπους αυτούς δεν έχουν καταλάβει ότι αυτό είναι δουλειά. Ζουν από αυτό. Οι άνθρωποι αυτοί δεν χρησιμοποιούν τα social media για να δείξουν το φαγητό τους, το πρόσωπό τους, τα παιδιά τους, αν δεν βγάλουν λεφτά από αυτό. Κάθε φορά που δείχνουν κάτι ή σχεδόν κάθε φορά κάποιος τους έχει πληρώσει γι’αυτό. Τα 15 δευτερόλεπτα του στόρι τους έχει μια τιμή.

Πώς το «Cancel Ιnfluencers» και τα «hate σχόλια» μας αποπροσανατολίζουν απ’ την ουσία

Κάποιοι από αυτούς δεν είναι έτοιμοι γι’αυτό

Οι κλασικοί «διάσημοι» που λέγαμε παλιά, οι ηθοποιοί, οι τραγουδιστές, το υποτιθέμενο star system, οκ μιλάμε για την Ελλάδα, όχι για την Αμερική, είχαν κάνει μια προετοιμασία, πριν βγουν σε όλη αυτή την προβολή κάποτε. Τώρα πήρες ένα παιδί της διπλανής πόρτας που πρέπει να σκεφτεί 3 φορές αυτό που θα πει, γιατί τα πάντα παρεξηγούνται, να καλουπωθεί όπως ορίζει το political corect και να αποδεικνύει συνεχώς σε όλους ότι δεν είναι ελέφαντας και να κολυμπήσει στα νερά τα βαθιά που μόνο του διάλεξε να μπει.

Το ότι ακολουθούμε κάποιους ανθρώπους δε σημαίνει ότι είμαστε φίλοι. Και φυσικά τα δύο λεπτά της μέρας που επιλέγουν να δείξουν, δεν αντιπροσωπεύουν τη ζωή τους. Σκέψου και από εσένα δηλαδή, ανεβάζεις το πρωινό σου, την έξοδό σου, τι φοράς σήμερα, αυτό είναι μόνο το ελάχιστο που αφορά την ημέρα σου. Κανείς δεν ξέρει πώς νιώθεις όταν βγάζεις τη φωτογραφία ή μετά από αυτό.

Οι 6 καλύτερα αμειβόμενες δουλειές χωρίς πτυχίο και όλα όσα θες να ξέρεις γι’αυτές!

Τι σε ενοχλεί πραγματικά;

Που δε σου λέει πραγματικά ότι αυτό που δείχνει δεν είναι η αντικειμενική του γνώμη, αλλά πληρώθηκε για να το προωθήσει; Αν δε σου αρέσει μη το αγοράζεις, μη το κοιτάς, μην τον ακολουθείς. Μήπως σε ενοχλεί που τα κατάφερε και ξέφυγε από το να ζει μια απλή ζωή, να πηγαίνει το πρωί στη δουλειά του και να γυρνά το απόγευμα απογοητευμένος από τη ζωή του; Και που ξέρεις ότι είναι ευτυχισμένος με αυτό που επέλεξε. Και τι σε νοιάζει εσένα αν είναι ευτυχισμένος ή όχι; Λες και τελειώνει η ευτυχία και αν έχει εκείνος δεν θα μείνει και για εσένα περίσσευμα;

Πιο πολύ πονά η ματαίωση των δικών μας σχεδίων για τη ζωή μας και στρέφουμε το βλέμμα μας αλλού. Αν όλη αυτή την ενέργεια τη δίναμε στο να επενδύσουμε στα δικά μας σχέδια για τη δική μας ζωή, δεν θα είχαμε ούτε χρόνο ούτε διάθεση να ασχοληθούμε με τους άλλους ανθρώπους που πέτυχαν ο καθένας με τον τρόπο του.

Θα λαμβάναμε την έμπνευση που χρειαζόμαστε και θα λέγαμε αφού κατάφερε εκείνος μπορώ να κάνω και εγώ ότι βάλω στο μυαλό μου. Αφού και εκείνος σέρβιρε καφέδες και τώρα βγάζει ένα σκασμό λεφτά με τον αέρα τον κοπανιστό, μπορώ και εγώ να βάλω κάτω τα θετικά και τα δυνατά μου σημεία και να δώσω όλη μου την ενέργεια στη δημιουργία ενός πλάνου που θα με πάει όπου είναι ο «προορισμός» μου να πάω και να γίνω!

Σταμάτα να ασχολείσαι με το τι κάνει και τι λέει ο ένας και ο άλλος και κάνε ειρήνη με εσένα. Κάνε αυτήν τη δοκιμή και επένδυσε το χρόνο σου σε εσένα και δες τι θα σου δώσει πίσω η επένδυσή σου. Μην έχεις απωθημένα και να νιώθεις αγάπη για τους άλλους. Σε κανέναν δε χαρίστηκε τίποτα και όλοι παλεύουμε κάθε μέρα για τη ζωή μας.

FoMo

Fear of missing out social media! Φοβόμαστε μήπως χάσουμε τίποτα από όλα αυτά που συμβαίνουν, όχι από την είδηση που είναι ο βιασμός της Γεωργίας και της κάθε Γεωργίας αλλά από το να μην χάσουμε τι ανέβασε ο Πριγκιπάκος, τι απάντησε ο Κοψιάλης και τι τάγκαρε η Σούπερ Κική και η Τούνη. Να δούμε ποιος από τους φίλους μας τον ακολουθεί και να χάσουμε πάσα ιδέα για τα γούστα του. Να κάτσουμε πίσω από την ευκολία του πληκτρολογίου και να ψάξουμε και να πούμε το μακρύ και το κοντό μας.

Δε θα χάσουμε τίποτα και αν το κινητό μας κυριεύει τόσο, καλό είναι να το αφήνουμε για λίγο στην άκρη και να πιάσουμε το κουβάρι των χαμένων σχεδίων μας από εκεί που το παρατήσαμε την τελευταία φορά που προσπαθήσαμε. Έτσι δε θα ασχολούμαστε ούτε με τους ινφλουένσερς και τη ζωή τους ούτε με εκείνους που κάνουν το ξεσκέπασμά τους.

Γιατί είναι πολύ ΟΚ να απομυθοποιούμε ανθρώπους που θαυμάζαμε;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που μας νοιάζει η κουλτούρα του Cancel Influencers εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα