Αυτοί είναι οι λόγοι που ο σκύλος σου δε σταματάει να γλείφει τα πόδια του! Πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η συνήθεια;

16:14 9/3/2022 - Πηγή: iPop

Ο σκύλος σου γλείφει και δαγκώνει τα πόδια του ασταμάτητα; Τόσο εμμονικά που δείχνει να έχει χάσει το ενδιαφέρον του για οτιδήποτε άλλο γύρω του; Τι σημαίνει αυτό; Υπάρχει θεραπεία άραγε; Συνέχισε την ανάγνωση και θα μάθεις τις πιθανές αιτίες και τι μπορείς να κάνεις ώστε να βοηθήσεις τον σκύλο σου να σταματήσει αυτή τη συνήθεια.

Μπορεί ο σκύλος σου να σε αναγνωρίσει μόνο

απ’ τη φωνή σου;

Γιατί ο σκύλος γλείφει τα πόδια του; Είναι φυσιολογικό;

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να ξέρεις ότι είναι φυσιολογικό ο σκύλος σου να γλείφει τα πόδια του. Ωστόσο, όταν φαίνεται ότι είναι η μόνη δραστηριότητα που τον ενδιαφέρει, πρέπει να συμβουλευτείς τον κτηνίατρό του για να αναζητήσει κάποιο υποκείμενο πρόβλημα.

Μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξεις όταν ξεκινήσει αυτή η συμπεριφορά:

Ξεκίνησε ξαφνικά και συνεχίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα; Υπάρχει αιμορραγία, πρήξιμο ή κουτσαίνει; Έχει κάποια περίεργη μυρωδιά;

Φρόντισε να ενημερώσεις τον κτηνίατρο για όλα όσα έχεις παρατηρήσει, ώστε να μπορεί να δώσει την πιο ακριβή διάγνωση.

6 λόγοι για τους οποίους ο σκύλος μπορεί να γλείφει τα πόδια τουΠόνος

Κάτι που μπορεί να οδηγήσει τον σκύλο σου σε αυτή τη συνήθεια είναι ο πόνος ή ο ερεθισμός. Εάν το γλείψιμο περιορίζεται στο ένα πόδι, το κατοικίδιό σου μπορεί να αισθάνεται πόνο.

Ακόμα κι αν δεν παρατηρείς τίποτα, όπως μία πληγή, μην αγνοήσεις αυτή τη συμπεριφορά, γιατί μπορεί να είναι κάτι βαθύτερο, όπως μυϊκό διάστρεμμα ή κάταγμα.

Αλλεργίες

Οι αλλεργίες μπορούν επίσης να προκαλέσουν χρόνιο γλείψιμο. Επιπλέον, ο σκύλος σου μπορεί να είναι αλλεργικός στο φαγητό του, στις χημικές ουσίες στο σπίτι ή στην αυλή, στα έντομα, στο γρασίδι, στα φάρμακα ή οπουδήποτε.

Η εύρεση της αιτίας του κνησμού στα πόδια μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο και παρατήρηση, αλλά θα χρειαστεί να μάθεις σε τι είναι αλλεργικός ο σκύλος σου για να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά το πρόβλημα.

PexelsΓαστρεντερικά προβλήματα

Συνολικά 14 από τα 19 σκυλιά που γλείφουν τα πόδια τους είχαν γαστρεντερικές ανωμαλίες, όπως λεμφοκυτταρική-πλασματοκυτταρική διήθηση, χρόνια παγκρεατίτιδα ή γαστρικό ξένο σώμα.

Γιατί ο σκύλος σου θα σου θυμίσει τι πάει να πει αγάπη…

Βαρεμάρα και Άγχος

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα για έναν σκύλο που δεν σταματά να γλείφει τα πόδια του είναι η πλήξη. Η σύγχρονη εποχή έχει κάνει τα σκυλιά να αισθάνονται βαριεστημένα χωρίς τίποτα να κάνουν σε ένα διαμέρισμα ή μια μικρή αυλή.

Το άγχος μπορεί επίσης να κάνει έναν σκύλο να γλείφει τα πόδια του, όπως οι άνθρωποι δαγκώνουν τα νύχια τους. Πιθανές αιτίες είναι το άγχος αποχωρισμού, οι φοβίες του θορύβου και οι ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές.

Ορμονική Ανισορροπία

Η ορμονική ανισορροπία μπορεί επίσης να κάνει έναν σκύλο να γλείφει τα πόδια του με εμμονή. Όταν υπάρχει ορμονική ισορροπία, το σώμα τους μπορεί να παράγει υπερβολική ποσότητα κορτιζόλης ή ανεπαρκή θυρεοειδική ορμόνη, για παράδειγμα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ένα σκυλί να αναπτύξει δερματικά προβλήματα που προκαλούν φαγούρα.

Ψύλλοι ή τσιμπούρια

Εάν ο σκύλος σου έχει ψύλλους ή τσιμπούρια, τότε αυτόματα θα έχει και φαγούρα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καταναγκαστικό γλείψιμο των ποδιών του, καθώς και σε μάσημα. Μπορεί να επιδεινωθεί εάν το κατοικίδιό σου είναι αλλεργικό σε αυτά τα παράσιτα. Για να βάλεις τέλος σε αυτή τη συνήθεια, πρέπει ο σκύλος σου να απαλλαγεί από τους ψύλλους και/ή τα τσιμπούρια. Ο κτηνίατρός πιθανότατα θα χρειαστεί να συνταγογραφήσει φάρμακα για περαιτέρω θεραπεία και πρόληψη.

Γιατί ο σκύλος σου τρώει χόρτα;

Τι άλλο μπορείς να κάνεις ώστε να σταματήσει ο σκύλος σου να γλείφει τα πόδια του;

Εκτός από τις ιδέες που έχουμε ήδη προτείνει, μπορείς να βάλεις τον σκύλο σου να φορέσει ένα κολάρο για να τον αποτρέψεις από το γλείψιμο. Παίξε συχνά με τον σκύλο σου για να αποσπάται η προσοχή του και για να αποφύγει την πλήξη. Εάν το μυαλό του είναι απασχολημένο, θα είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξει ιδεοψυχαναγκαστικές συμπεριφορές.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτοί είναι οι λόγοι που ο σκύλος σου δε σταματάει να γλείφει τα πόδια του! Πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η συνήθεια; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτοί, Πόσο,aftoi, poso