Αυτό το Πάσχα άφησε το παιδί χωρίς διάβασμα

17:45 15/4/2022 - Πηγή: iPop

Σήμερα ξεκινούν οι διακοπές του Πάσχα και τα παιδάκια μας είναι χαρούμενα! Δύο εβδομάδες δίχως πρωινό ξύπνημα, δίχω διάβασμα το Πάσχα και χρόνος απεριόριστος για παιχνίδι και χαλάρωση. Η αλήθεια είναι ότι λίγο η άνοιξη, λίγο ο ανέλπιστα καλός καιρός δεν αφήνει κανέναν μας να συγκεντρωθούμε σε πράγματα που το χειμώνα κάναμε χωρίς κόπο. Αν τα παιδιά σου είναι

ακόμα στο δημοτικό και ακόμα δεν έχετε μπει σε πρόγραμμα εξετάσεων και διαγωνισμάτων πώς έχετε κανονίσει να διαθέσετε τις διακοπές του Πάσχα;

Παιδί και διάβασμα το Πάσχα

Πάσχα: Πόσο να ασχοληθεί το παιδί με το διάβασμα του σχολείου και πώς να βγάλετε μαζί ένα καλό πρόγραμμα διαβάσματος;

Προχθές είχαμε συνάντηση με τον δάσκαλο των παιδιών και πάνω στο επίμαχο θέμα του διαβάσματος για τις διακοπές του Πάσχα μας διαβεβαίωσε ότι εκείνος δεν θα τους βάλει τίποτα από πλευράς ασκήσεων και φυλλαδίων. Η ύλη είναι σε πολύ καλό επίπεδο, οπότε ήρθε η ώρα για πραγματική ξεκούραση για τα μικρά μας.

Εκείνο όμως που τόνισε ήταν η ανάγνωση ενός βιβλίου θα ήταν πολύ χρήσιμη αν γινόταν. Η ανάγνωση βοηθά πολύ στην έκφραση και τον εμπλουτισμό του λεξιλογίου του παιδιού. Ταυτόχρονα λύνει και το χέρι του παιδιού στο να γράφει ελεύθερα.

Αν μπορείς να επιλέξεις ένα δώρο για το παιδί σου, ας είναι αυτό ένα βιβλίο. Καλό είναι να διαλέξει το ίδιο το βιβλίο που του κινεί το ενδιαφέρον. Που έπιασε με τα ίδια του τα χέρια, που διάβασε το εξώφυλλο και φυλλομέτρησε.

Παιδί και διάβασμα το καλοκαίρι: Μάθε όλα τα μυστικά για να γίνει πιο ευχάριστο

Το εξωσχολικό διάβασμα, ένα δώρο!

Για τα παιδιά που θέλουν να διαβάσουν, αυτό είναι πραγματικά ένα δώρο. Μισή ωρίτσα λίγο πριν κοιμηθούν ή την ώρα της μεσημεριανής σιέστας. Όμως μη κάνεις το λάθος να πιέζεις ένα παιδί να διαβάσει με το ζόρι βιβλία, αν δεν το θέλει. Έχε στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι το παιδί θέλει να έχει ερεθίσματα από ανθρώπους γύρω του, στο κοντινό του περιβάλλον που επιλέγουν ένα βιβλίο να τους συντροφεύσει και όπως και εμείς θέλει ένα πολύ ωραίο βιβλίο που θα το κερδίσει.

Αν δεν έχει βρει ακόμα το είδος βιβλίων που το μαγεύει μην απογοητεύεσαι και μην πάψεις να του αγοράζεις βιβλία με διαφορετική θεματολογία μέχρι να βρεις εκείνη που του αρέσει πραγματικά.

Μην ξεχάσεις ότι κάποια βιβλία έχουν ηλικία. Στις πιο μικρές τάξεις του δημοτικού ίσως θέλουν βιβλία με εικονογράφηση ή με λιγότερο κείμενο. Και μεγαλώνοντας αυξάνονται οι σελίδες και μειώνονται και οι φωτογραφίες.

Δεν ήμουν φανατικός αναγνώστης ποτέ μέχρι που μεγάλωσα και δεν μπορείς να μου πάρεις τα βιβλία από τα χέρια, μην ανησυχείς αν το παιδί σου αυτή τη στιγμή δεν θέλει να διαβάσει, μια μέρα μπορεί να γίνει ένας μικρός βιβλιοφάγος που δεν θα φτάνουν οι βιβλιοθήκες στο σπίτι του για να χωρέσουν τα βιβλία του.

Καλή ξεκούραση στα μικρά μας!

Τα 10 διαμαντάκια που δεν πρέπει να λείπουν από την παιδική βιβλιοθήκη του σπιτιού σου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτό το Πάσχα άφησε το παιδί χωρίς διάβασμα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτό, Πάσχα,afto, pascha