Αυτές οι 5 συνήθειες βάζουν «φρένο» στη δημιουργικότητα σου

15:48 3/4/2017 - Πηγή: iPop

Όλοι θέλουμε να είμαστε πιο δημιουργικοί σε διάφορα ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα μας, από τη δημιουργικότητα που έχει να κάνει με τη δουλειά μας μέχρι τον τρόπο που επιλέγουμε να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας.

Σύμφωνα με μια παγκόσμια μελέτη της Adobe το 2012, μόνο το 25% των ανθρώπων που ζουν σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία και Ιαπωνία,

πιστεύουν ότι ζουν στο επίπεδο των δημιουργικών ικανοτήτων τους.

Υπάρχουν, όμως, λόγοι που μας κρατάνε από το να ζούμε πιο δημιουργικά.
Πιο συγκεκριμένα, εδώ είναι 5 συνήθειες που μας κάνουν λιγότερο δημιουργικούς:

Εκτίμηση και δημιουργία ταυτόχρονα

Η δημιουργικότητα έχει να κάνει με την φαντασία, με εκείνα που φανταζόμαστε, ελπίζουμε ότι μπορούν να πραγματοποιηθούν. Με το να εκτιμούμε λοιπόν καταστάσεις που θα θέλαμε να δημιουργήσουμε, λέγοντας πως «αυτό δεν μπορώ να το κάνω, αυτό αποκλείεται να γίνεται», στερούμε από τον εαυτό μας τη δυνατότητα να γίνουμε πιο δημιουργικοί και παραμένουμε στάσιμοι σε αυτά που γνωρίζουμε.

Εξονυχιστική έρευνα

Φυσικά, όταν δημιουργούμε ένα προϊόν, μια υπηρεσία, μια ιδέα, είναι σημαντικό να κάνουμε έρευνα να δούμε τι ήδη υπάρχει, πώς μπορούμε να το αλλάξουμε, τι διαφορετικό προσφέρουμε, αλλά από την άλλη η εξονυχιστική έρευνα μας στερεί τη δυνατότητα της δημιουργίας μιας πρωτότυπης ιδέας, εκείνης που όταν googlάρεις δεν θα σου εμφανίσει εκατοντάδες αποτελέσματα.

Μη περιμένεις να σου έρθει η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος

Σε αντίθεση με τη δεύτερη συνήθεια, αν πιστεύεις ότι εκεί που κάθεσαι θα σου έρθει η επιφοίτηση της τέλειας ιδέας και θα βγεις στους δρόμους να φωνάζεις «ΕΥΡΗΚΑ ΕΥΡΗΚΑ», κάνεις λάθος. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική, αφού ακόμα και η πιο τέλεια ιδέα ή όλη δημιουργικότητα του κόσμου δεν αρκεί από μονή της, αν δεν δουλεύεις διαρκώς για να τα επιτύχεις.

Πιστεύοντας ότι μόνο οι ταλαντούχοι είναι δημιουργικοί

Αυτό είναι κάτι που πολλοί πιστεύουν, όμως, η δημιουργικότητα δεν είναι προνόμιο μόνο των λίγων, όλοι μπορούμε να είμαστε λίγο πιο δημιουργικοί αν το θέλουμε. Προσπάθησε να σκέφτεσαι πέρα από το δυνατό και ξέφυγε από τα πράγματα που ήδη γνωρίζεις.

Δημιουργία ιδεών, χωρίς υπομονή για πραγματοποίηση

Τέλεια, βρήκες την ιδανική ιδέα! Αυτή από μόνη της δεν αρκεί, χρειάζεται υπομονή, να πείσεις και τους άλλους ότι η ιδέα σου είναι πραγματικά καλή. Πολλοί είχαν πρωτότυπες ιδέες που στην αρχή παραγκωνίστηκαν και τώρα διοικούν ολόκληρες αυτοκρατορίες, γι’αυτό μη τα βάζεις κάτω, πίστεψε και υποστήριξε την ιδέα σου.

Photo: quora.com

The post Αυτές οι 5 συνήθειες βάζουν «φρένο» στη δημιουργικότητα σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα