Αυτά μην τα κάνεις, όταν έχεις πάρει κιλά!

14:33 16/10/2014 - Πηγή: iPop

Έβαλες μερικά κιλά, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου! Μπορεί η ζυγαριά να μην δείχνει τον ιδανικό αριθμό αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να επαναπαυθείς και να αρχίσεις να τα κάνεις συλλογή! Και όσο και να μην μας αρέσουν τα «don’ts», φτιάξαμε μία λίστα με τα πράγματα που καλό θα ήταν να μην κάνεις, όταν έχεις πάρει κιλά!

Μην προσπερνάς γεύματα

Η παράλειψη γευμάτων δεν θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος μακροπρόθεσμα. Οι μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση τροφών κάθε λίγες ώρες βοηθά στη σταθεροποίηση του σακχάρου

στο αίμα και σε αποτρέπει από το να κάνεις κακές επιλογές στο επόμενο γεύμα. Προγραμμάτισε τα γεύματα σου και φρόντισε να τρως κάθε λίγες ώρες! Προ-προγραμματισμένες μερίδες σνακ και γεύματα θα κάνουν το σώμα σου να μην πεινάει και εσένα να μην καταβροχθίζεις ότι βρεθεί μπροστά σου!

Μην τιμωρείς τον εαυτό σου διανοητικά!

Μην τιμωρείς τον εαυτό σου με το να κάθεσαι με τις ώρες μπροστά στον καθρέφτη και να τον αποκαλείς «χοντρό». Έτσι δεν πρόκειται να μειωθεί το λίπος γύρω από τη μέση –και για την ακρίβεια πρόκειται να λειτουργήσει εναντίον σου. Έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που ασκούν αυτο-συμπόνια είναι πιο αποτελεσματικοί στην αλλαγή της συμπεριφοράς τους. Το να είσαι αγενής με τον εαυτό σου, θα σε κάνει πιο αναστατωμένο και πιθανόν να οδηγήσει σε συναισθηματική κατανάλωση.

Μην πας για ψώνια

Η απώλεια βάρους απαιτεί χρόνο, γι “αυτό μπορεί να χρειαστεί ένα διάστημα μέχρι να ξανά μπεις στα skinny jeans σου. Αν, όμως, πας για ψώνια, αυτό το προσωρινό θα γίνει μόνιμο! Γιατί είναι διαφορετικό να σε πιέζει το παντελόνι και να μην μπορείς να κάτσεις και εντελώς διαφορετικό να έχεις το νέο αεράτο τζιν και ας είναι ένα νούμερο μεγαλύτερο!

Μην ζυγίζεσαι μανιωδώς

Το κλειδί για την υγιή απώλεια βάρους είναι να παραμείνεις συνεπής και να είσαι υπομονετικός με τη διατροφή και την άσκηση, να κοιμάσαι αρκετά και να ελέγχεις το επίπεδο του άγχους σου! Συνήθως, ένα άτομο δεν πρέπει να χάνει περισσότερο από ένα με δύο κιλά την εβδομάδα, αλλά θα μπορούσε να είναι περισσότερα ή λιγότερα ανάλογα με το σώμα σου. Προσπάθησε να ζυγίζεσαι μια φορά την εβδομάδα το πρωί. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να επικεντρωθείς στη διαδικασία και όχι τον αριθμό.

Μην υπερβάλλεις στην άσκηση

Ξεκίνα αργά και να μείνεις δεσμευμένη σ αυτό! Αν είσαι υπερβολικά φιλόδοξος, ολόκληρη η προσπάθεια μπορεί να ναυαγήσει! Μείνε ρεαλιστής και κάνε μετρημένες προπονήσεις υπό τις οδηγίες του γυμναστή σου!

Μην αγνοείς την πείνα σου

Με το να μάθεις να τρως όταν νιώθεις λιγούρα θα σταματήσεις να υπερκαταναλώνεις φαγητά! Κάθε φορά που νιώθεις ότι πεινάς φάε ένα μικρό σνακ ώστε να κατευνάσεις την πείνα σου!

Μην κλαις όσα δεν μπορείς να φας!

Γιατί να σπαταλάς την ενέργειά σου σ ό, τι δεν μπορείς να φας, όταν μπορείς να εστιάσεις την προσοχή σου σ όλα τα καταπληκτικά και super-ισχυρά τρόφιμα που μπορείς να φας; Θα είσαι πολύ πιο ευτυχισμένος αν κάνεις μια προσπάθεια να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου!

The post Αυτά μην τα κάνεις, όταν έχεις πάρει κιλά! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα